Csalódást okozott magának a vb-n a fiatal magyar sztár

Holland fölény Fayetteville-ben: csak narancsmezes versenyző volt versenyben a nők terepkerékpáros világbajnoki címéért. Vas Blanka eredménye elmaradt saját várakozásaitól.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 22:29
VAS Kata Blanka
Budapest, 2022. január 9. A késõbbi gyõztes Vas Kata Blanka, a Team SD Worx versenyzõje a nõi elit 19+ kategória versenyében a terepkerékpár (cyclocross) országos bajnokságon a városligeti Királydombon 2022. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországról korábban nem sokan követték figyelemmel a terepkerékpáros világbajnokságot, idén viszont Vas Blankának köszönhetően komoly eredményben reménykedhettünk.

A húszéves kerekes saját magának is a dobogót tűzte ki célul, s idénybeli eredményei után joggal bízhatott ebben. A Fayetteville-i világbajnoki futam azonban egyáltalán nem úgy alakult, ahogy Vas eltervezte.

A magyar kerékpáros kezdése nem volt rossz, ám a viadal második felében folyamatosan csúszott hátra a mezőnyben, több olyan versenyző is megelőzte, aki az idényben korábban egyszer sem.

A mezőnytől két holland, a hétszeres bajnok Marianne Vos és a címvédő Lucinda Brand szakadt el. Ők egészen az utolsó méterekig küzdöttek egymással, ott viszont Vos volt a gyorsabb, aki ezzel a nyolcadik vb-címét szerezte meg, de 2014 óta az elsőt! A teljes holland dobogó nem jött össze, az olasz Silvia Persico szerezte meg a bronzérmet.

Vas Blanka végül a tizenhetedik helyen ért célba. Bár a téli szakágnak számító terepkerékpár-idény vége csalódást okozott a magyar versenyző számára, a szezon összességében eddigi legjobbja volt: megszerezte első világkupa-győzelmét és Európa-bajnoki ezüstérmes lett. Tavasszal már országúti versenyeken láthatjuk Vas Blankát.

Borítókép: Vas Blanka (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.