Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Látja a fényt az alagút végén a magyar válogatott védő

A Śląsk Wrocław labdarúgója karrierje legnehezebb időszakán léphet túl.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 01. 05. 9:38
Telki 202100901 Labdarúgás válogatottt edzés foto Nemzeti Sport Török Attila Tamás Márk Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tamás Márk tavaly, Andorra ellen bemutatkozott a magyar labdarúgó-válogatottban, utána viszont minden rosszra fordult. Három nappal később még játszott klubjában, a Śląsk Wrocławban, azóta viszont nem léphetett pályára.

– Korábban csak egyszer hagytam ki hosszabb időt pályafutásom során, egy izomszakadás miatt öt hónapot, de akkor legalább tudtam, mi a probléma, és milyen úton kell végigmennem. Ezúttal elmentem ide, elmentem oda, de sehol sem kaptam megnyugtató választ. Aztán elkerültem Lengyelország egyik legjobb orvosához, ő volt az, aki megmondta, mi a bajom, és hozzátette, nincs mese, műtétre lesz szükség – beszélt a nehéz időszakról Tamás Márk a Nemzeti Sportnak.

A huszonnyolc éves labdarúgót december 18-án operálták meg, két sérvháló beültetésével kezelték a sportsérvét. A védő úgy számol, hogy a második tavaszi fordulóban, február 12-én, a Górnik Łęczna ellen már újra játszhat.

Tamás Márk tavaszi teljesítménye hosszabb távú jövőjére is hatással lehet, hiszen nyáron lejár a lengyel klubjával kötött szerződése.

– Egyelőre nem különösebben foglalkoztat a megállapodásom, csak az lebeg a szemem előtt, hogy a tavasszal visszatérjek, újra stabil játékossá váljak, menjen jól a futball, és magam mögött tudhassak leg­alább tíz bajnokit. Vágyom arra, hogy szövetségi kapitány újra meghívjon a válogatottba, s bár felejthetetlen élmény volt a szeptemberi bemutatkozásom a csapatban Andorra ellen, azért megmutatnám, sokkal többre vagyok képes, hiszen akkor már sérüléssel bajlódtam, úgy edzettem, játszottam. Rendkívül motiváltan várom a folytatást, reggel nyolctól este nyolcig a felépülésért dolgozom, kezelésekre járok, erősítem a lábam, hiszem, hogy meglesz az eredménye. Végre véget ér a rémálom! – bizakodott Tamás Márk.

Borítókép: Tamás Márk (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.