Ma jelentik be az Újpest FC eladását

A klubhoz közeli forrásból úgy értesültünk, hogy ma jelentik be az Újpest FC eladását. Az ügylet már évek óta napirenden van, s az előző év végén újabb lendületet kapott. A novemberben, decemberben közölt hírekhez képest nem tűnt fel újabb vevő a porondon, a már megismert szereplők, két magyar üzletember egy kínai hátterű céggel közösen veszik meg a patinás klubot Roderick Duchatelettől.

Magyar Nemzet
2022. 01. 28. 6:02
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sajtóban november végén előbb arról cikkeztek, hogy egy kínai hátterű cég, a Magyarországon 4,45 milliárd forint törzstőkével alapított FSG (Hungary) Holdings Kft. lehet a vevő.

Decemberben már inkább úgy tűnt, hogy két magyar üzletember, Cseke István és Németh János cége, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. lehet a befutó, amelyik megvásárolta a taszári repülőteret is.

Lapunk úgy értesült, hogy az FSG és a Silu végül megállapodott és közösen vásárolják meg az Újpest FC-t, s az adásvétel tényét ma jelentik be.

Roderick Duchatelet 2011 októberében vásárolta meg az Újpest FC-t. A belga üzletember lelkesedése viszonylag gyorsan kihunyt, sohasem rejtette véka alá a véleményét, miszerint megfelelő ajánlat esetén hajlandó továbbértékesíteni a klubot.

Az Újpest a tizedik helyről és új vezetőedzővel, a menesztett német Michael Oenning helyett kinevezett szerb Milos Kruscsics irányításával kezdi meg a tavaszi szezont.

Borítókép: Roderick Duchatelet több mint tíz éven át volt a klub tulajdonosa (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.