Vereséggel kezdte az évet a magyar válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a házigazda görög csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitányán.

Forrás: MTI2022. 01. 25. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Patraszban rendezett összecsapáson Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében mindössze öten voltak ott a tavaly nyári tokiói olimpián történelmi bronzérmet nyert csapatból, a szakember négy újoncot avatott Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni személyében. Az összecsapás végül utóbbinak marad a legfőképpen emlékezetes, hiszen az utolsó másodpercben az ő góljával egyenlített a gárda, és harcolta ki az ötmétereseket.

A csoportban még Hollandia szerepel.

Bíró Attila szövetségi kapitány elismerően nyilatkozott a tanítványai teljesítményéről:

– Nyilván jó lett volna a rendes játékidőben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor egyértelműen csak az elégedettség hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Másfél edzéssel a hátunk mögött közel kihoztuk a maximumot az összeszokottabb görögök otthonában, ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. A leginkább örömteli, hogy az újoncok nem ijedtek meg, sőt kifejezetten bátran, jól játszottak, miként azok is, akik hosszú idő után voltak újra a csapatban. Le a kalappal a csapat előtt, biztató mindez a jövőre nézve – idézte Bírót a szövetség honlapja.

Női világliga, európai selejtező, A csoport, 1. forduló:

Görögország–Magyarország 15-14 (3-4, 1-2, 4-2, 3-3, 4-3) – ötméteresekkel

A magyar csapat gólszerzői: Garda, Szegedi, Faragó 2-2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas, Leimeter 1-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.