A franciák legendája már nagyon várja Máthé Dominik visszatérését

Tegnap a Kiel elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen megsérült Máthé Dominik, az Elverum játékosa. A magyar kézilabda-válogatott jobbátlövője már nem lép pályára a jelenlegi klubjában, nyártól a francia PSG-nél folytatja. Máthé Dominiknak a Paris SG szakmai igazgatója, a korábbi olimpiai bajnok és BL-győztes kapus, Thierry Omeyer is üzent a sérülése után.

2022. 02. 18. 18:03
Máthé Dominikra hosszú kihagyás vár Fotó: ehh.no
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiel elleni 31-30-ra elveszített Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos térd- és -szalagsérülést a norvég Elverum jobbátlövője,  

A 22 éves játékos felidézte a sérülés körülményeit. – A második félidőben a Kiel egyik védekező játékosa meglökött, azzal a lendülettel ráestem az ő csapattársára, rosszul fogtam talajt, hátrahajlott a térdem. Már az első pecekben lehetett sejteni, hogy ez súlyos sérülés lehet. Az MR-vizsgálat megállapította, hogy szalagszakadást szenvedtem, jövő csütörtökön műtenek Oslóban – mondta a magyar válogatott átlövője.

Máthé ebben a szezonban biztosan nem léphet pályára az Elverum színeiben, sőt nem valószínű, hogy ebben a naptári évben, a nyártól a francia PSG-ben kézilabdázhat. – Nem érinti a sérülés a párizsiakkal kötött szerződésemet, nemrég beszéltem Thierry Omeyerrel, a PSG szakmai igazgatójával, aki a támogatásáról biztosított, és nagyon várja a visszatérésemet – fogalmazott a 201 centiméter magas átlövő.

Az NB I-ben a Balatonfüred csapatában bemutatkozó játékos az Elverumtól már csak a pályán kívül tud elbúcsúzni. – Nagyon sajnálom, hogy így alakult. A norvég klubomban rengeteget tanultam, de most a visszatérésemre és a pályafutásomra akarok koncentrálni. Természetesen az a célom, hogy még erősebben térjek vissza – mondta Máthé Dominik.

Borítókép: A válogatott játékos rögtön tudta, hogy nagy a baj (Fotó: ehh.no)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.