Argentínából pótolná a Ferencváros az elszerződött Myrto Uzunit

A spanyol Granada megvette a Ferencvárostól Myrto Uzuni játékjogát, aki hétfőn már le is szerződött az új csapatához. Argentin forrás szerint a magyar klub már tett is lépést a pótlása érdekében, és a River Plate csatára, Carlos Auzqui a kiszemeltje, akiért ajánlatot tett.

Magyar Nemzet
2022. 02. 01. 13:46
Carlos Auzqui
Carlos Auzqui River Plate's midfielder Carlos Auzqui (2nd-R) vies for the ball with Atletico Tucuman's midfielder Guillermo Acosta (2nd-L) during their Argentina First Division Superliga football match at El Monumental stadium, in Buenos Aires, on October 15, 2017. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP) Fotó: ALEJANDRO PAGNI / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Myrto Uzuni hétfőn elhagyta a Ferencvárost, a klub hosszú írásban köszönt el tőle, és a spanyol élvonalban szereplő Granadához szerződött. Ezzel persze megüresedett egy hely a bajnoki címvédő keretében, de az albán válogatott támadót nem könnyű pótolni, hiszen a legjobbak közé tartozott, 76 alkalommal játszott a Fradiban, ebből 67 volt tétmérkőzés, és összesen 41-szer talált a kapuba, góljai közül ötöt előkészületi összecsapásokon szerzett.

A Nemzeti Sport szúrta ki az argentin Tycsport információját, amely szerint a Ferencváros egy 600 ezer eurós ajánlatot tett Carlos Auzquiért, a River Plate 30 éves támadójáért, azonban a sportportál szerint ezt az összeget az argentin klub kevesli, legalább egymillió eurót szeretne a Transfermarkt által 3,5 millió euróra taksált futballistáért.

 

A Estudiantes saját nevelésű játékosa, a csapattal 2010-ben bajnokságot nyert Carlos Auzqui 2017 februárjában igazolt 2,5 millió euróért a nevelőcsapatától a 35-szörös argentin bajnokcsapathoz, amelynél nem vált alapemberré, összesen 42 tétmérkőzésen lépett pályára – ezeken négy gólt és hat gólpasszt jegyzett –, időközben pedig kölcsönben szerepelt a Huracánnál, a Lanúsnál és az Atlético Talleresnél.

Argentin sajtóhírek szerint a támadó nyitott lenne a váltásra, s a csapatoknak még van idejük nyélbe ütni az üzletet, hiszen hazánkban február 14-én, Argentínában pedig február 23-án zárul a téli átigazolási időszak. Azt is írják, hogy Carlos Auzqui a Vélez, a Cruzeiro és a Nacional érdeklődését is felkeltette.

Borítókép: Carlos Auzqui a Ferencváros kiszemeltje (Fotó:  AFP/Alejandro Pagni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.