Djokovics egy kicsit megizzadt a második meccsén

Briliánsan kezdett, fél óra alatt 6:3-ra besöpörte az első szettet Novak Djokovics az orosz Karen Hacsanov ellen a dubaji ATP 500-as torna második fordulójában. A folytatásban elbizonytalanodott, de a második játszma rövidítésében is ő volt a jobb.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 17:59
null
TENNIS-ATP-DUBAI-UAE Fotó: AFP/KARIM SAHIB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lorenzo Musetti elleni visszatérése utáni második meccsén is hasonló fogadtatásban volt része a világelső Novak Djokovicsnak a dubaji ATP 500-as torna második fordulójában, mint a verseny első játéknapján. Szerb zászlók „We stand with Novak” – felirattal virítottak a lelátón, és amikor a konferanszié a pályára szólította a szerb játékost, felrobbant a hangrobajtól a dubaji teniszközpont lelátója.

Djokovics tudott emelni a játéka színvonalán a Musetti elleni meccshez képest, pedig Karen Hacsanov sokkal nehezebb ellenfélnek ígérkezett. És nemcsak azért, mert a közel kétméteres orosz már egyszer legyőzte őt, hanem a magyarok elleni Davis-kupa-meccsen is szerepelt Hacsanov már járt a top 10-ben is a világranglistán.

A világelső azonnal az ellenfele tudomására hozta, hogy nincsen semmi keresnivalója. Hibátlanul szervált, okosan váltogatta az oldalakat, s ha a helyzet úgy kívánta, a szerva-röpte játékban is feltalálta magát. Hacsanov nem is tudott mit kezdeni Djokoviccsal, egyszer veszítette el a saját szerváját, míg Djokovics nem hibázott az adogató játékában. Harminc perc alatt 6:3-ra hozta a szerb az első szettet. 

A folytatásban felsejlett egy szorosabb találkozó képe: Djokovicsnak meggyűlt a baja az első szervajátékával, de aztán valahogy megoldotta a feladatot. 1:1-nél jött az újabb brék. A 20-szoros Grand Slam-győztesnek semmi más dolga nem volt, mint szett- és brékelőnyben mihamarabb befejezni a meccset. 

Hacsanov a második szettben feljavult. Fotó: Twitter

Igen ám, de Djokovics két bréklabdával szembesült adogatóként, két szervája kihúzta a csávából, de utána egy újabbat harcolt ki magának az orosz. De nem járt sikerrel. 4:3-nél viszont igen. Hacsanov kiegyenlített. 

Djokovics rövidítése a második szettben:

4:4 után úgy tűnt, Djokovics simán visszabrékeli az oroszt, de Hacsanov nem így gondolta; 0-30 után maratoni játékba bonyolódtak, amit végül a jelentősen feljavult orosz nyert meg. 6:5-nél a világelső a szettben maradásért adogatott. Ez sikerült. Rövidítés döntött a második szettről. A tie-breakben Djokovics sokkal jobb, pontosabb volt, csak két pontot engedélyezett az ellenfelének. 

A világelső a következő fordulóban a cseh Jiry Vesely ellen játszik. 

ATP 500-as torna, Dubaj, 2. forduló: Djokovics (szerb, 1.)–Hacsanov (orosz)  6:3, 7:6. 

Borítókép: A világelsőnek nehezebb dolga volt a dubaji torna második fordulójában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.