Elvesztették az oroszok a legfontosabb aranyérmet

Finnország 2-1-re legyőzte Oroszországot a férfi-jégkorongtorna döntőjében. Az északi ország először aranyérmes a téli olimpiák történetében.

Magyar Nemzet
2022. 02. 20. 7:30
2022-WINTER-OLYMPICS-DAY-16-MEN-S-ICE-HOCKEY-FINAL-FINLAND/
2022-WINTER-OLYMPICS-DAY-16-MEN-S-ICE-HOCKEY-FINAL-FINLAND/ Fotó: JOEL MARKLUND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat játékosai jól ismerik egymást. Az oroszok közül mindenki az orosz bázisú bajnokságban, a KHL-ben szerepel, ahogy a finnek többsége is, szám szerint 17 ember.

A finnek kezdték jobban a meccset, ám emberelőnyből Grigorenko szerzett vezetést az oroszoknak a 8. percben. Ezután azt gondolhattuk, a papírformának megfelelően alakul a mérkőzés. A finnek másképp gondolták. A 24. percben Pokka távoli lövésből egyenlített. Sőt, épp hogy megkezdődött a harmadik harmad, már a finnek vezettek. Anttila ütésébe Björninen tette bele az ütőjét, így lett védhetetlen a lövés. Az oroszok a folytatásban sem tudtak igazán nyomasztó fölénybe kerülni, a finnek irányították a meccset. Igaz, a végén, amikor az oroszok lehozták a kapusukat, Fedotovot, azért beszorultak, de az utolsó pillanatokban is kimaradt az orosz helyzet.

Bánkódhatnak az oroszok Fotó: Joel Marklund

Finnország 2-1-re győzött, és a téli olimpiák történetében először olimpiai bajnok jégkorongban.

Szlovákia pedig először érmes, mert a harmadik helyért 4-0-ra kiütötte Svédországot.

Borítókép: Finn mámor (Fotó: Joel Marklund)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.