Három Chelsea-játékosra egyszerre hozták rá a frászt + videó

A Stamford Bridge öntözőrendszere nem volt tekintettel a klubvilágbajnoki trófea megünneplésére.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 10:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Chelsea kétgólos előnyben van a Lille-lel szemben, kedden hazai pályán 2-0-ra verte a francia csapatot. A Lille nem tudta meglepnie a londoniakat, a saját stadionjuk, a Stamford Bridge öntözőrendszerének azonban sikerült. A találkozó előtt a csapat három sérüléssel bajlódó játékosa, Ben Chilwell, Reece James és Callum Hudson-Odoi a frissen megszerzett klubvilágbajnoki trófeát bevitték a pályára, hogy megmutassák a szurkolóiknak. Az öntözőrendszer azonban nem volt tekintettel az ünneplésre, beindult, Hudson-Odoit pedig hátulról telibe kapta a vízsugár. Azért ő is csak egy pillanatra ijedt meg, a társai pedig, ahogy ilyenkor szokásos, jól kinevették. A serleg „megmenekült”.

Emlékeztetőül: a Chelsea még február 12-én hosszabbítás után 2-1-re győzte a brazil Palmeirast a klubvilágbajnokság döntőjében, az Egyesült Arab Emírségekben rendezett tornán. A finálét Abu-Dzabiban játszották, a Mohammed bin Zayed Stadionban 32 871 néző előtt.

Thomas Tuchel vezetőedző együttese – amelynek Lőw Zsolt a másodedzője – Romelu Lukaku fejesével szerzett vezetést a második félidőben, a brazil gárda Raphael Veiga tizenegyesével egyenlített. A rendes játékidőben nem született döntés, így következett a hosszabbítás, amelyben – akárcsak a Bajnokok Ligája májusi fináléjában – Kai Havertz találata döntött.

A jogelőd világkupát is beleszámítva ez volt a 60. kiírás, s 25 dél-amerikai siker mellett ez lett a 35. európai diadal, és sorozatban kilencedszer kerekedett felül az európai Bajnokok Ligája győztese. A Chelsea a 2012-ben elvesztett finálé után először érdemelte ki a trófeát, a Palmeirasnak pedig ez volt a második döntője, mindkettőben alulmaradt.

Borítókép: A keddi BL-mérkőzés előtt akadt egy kis váratlan fejlemény… (Forrás: Twitter/B/R Football)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.