Válogatott védőnknek kedveskednek az angolok

Bolla Bendegúz klubja, a Wolverhampton Wanderers hivatalos oldalán jelentette be, hogy stadionja a Nemzetek Ligája következő kiírásában két mérkőzésnek, köztük az Anglia–Magyarország találkozónak is otthont ad.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 12:34
Bolla Bendegúz
Budapest 20210902 Labdarúgás 2021 Világbajnoki VB selejtező Magyarország Anglia Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Bolla Bendegúz Luke Shaw Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország labdarúgó-válogatottja idén hat tétmérkőzést vív, a Nemzetek Ligája elit osztályában. Az angolok otthonában, az ikonikus Wembley stadionban tavaly, vb-selejtezőn pontot szerzett csapata.

Az NL-ben ismét összecsap a két válogatott, az angliai mérkőzést azonban ezúttal nem a londoni arénában, hanem a Wolverhampton Wanderers otthonában rendezik.

A Premier League-ben szereplő együttes játékosa a magyar válogatott védő, Bolla Bendegúz is, igaz, a huszonkét éves játékos, aki csereként volt részese a tavalyi angliai pontszerzésnek, még nem játszott a Wolvesban, amely erre az idényre a svájci Grasshoppersnek adta kölcsön.

Korábban két magyar labdarúgó szerepelt a Wolverhamptonban: Gyepes Gábor és Rósa Dénes.

A Molineux ad otthont az Anglia–Olaszország mérkőzésnek is, ám az zárt kapus lesz az angol szurkolók Eb-döntőn tanúsított viselkedése miatt. A magyar válogatott, szintén az Európa-bajnokságon tapasztalt lelátói kihágások miatt ugyanígy nézők nélkül játssza első hazai mérkőzését az NL-ben.

A csoportban Anglia és Olaszország mellett Németország lesz a magyar csapat ellenfele.

Borítókép: Bolla Bendegúz és Luke Shaw idén a Nemzetek Ligájában csaphat össze (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.