A magyar kapus az őrületbe kergette a spanyol játékosokat + videó

Nők kézilabda-válogatottunk hálóőre, Szikora Melinda parádésan védett a santanderi Eb-selejtezőn.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, női kézilabda-válogatottunk szombaton 30-27-re győzött Spanyolország vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában Santanderben, ezzel nagy lépést tett a csoportelsőség felé. A két csapat szerdai találkozóján Tatabányán a spanyolok két perccel a vége előtt vezettek először, végül mégis 30-28-ra nyertek. Az összevetésben azonban egy góllal Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese áll jobban. Az Eb-selejtezők 5. csoportját hat ponttal (három győzelem, egy vereség) vezető mieink április 21-én Portugáliában lépnek pályára, 24-én pedig Szlovákiát fogadják.

Abban, hogy együttesünk szombaton három góllal legyőzte a spanyolokat, Szikora Melinda főszerepet vállalt; kapusunk az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) statisztikája szerint 39 lövésből tizenkettőt védett, ami 30,77 százalékos mutató, parádés produkciót takar. Kétszer fejjel hárított, nem egészen önszántából, de a fejlövések sem rendítették meg.

Az EHF a Twitter-oldalán külön is megemlékezett róla egy videóval, s láthatjuk, amint  egy hétméterest hárít, lazán kirúgja a labdát.

A magyar szövetség a Facebook-oldalán pedig egy külön kis összeállítást is készített Szikora Melinda legnagyobb védéseiből, amelyekkel kétségkívül az őrületbe kergette a spanyolokat.

Az 5. csoport állása: 1. Magyarország 6 pont/4 mérkőzés (122-109), 2. Spanyolország 6/4 (113-108), 3. Portugália 2/3, 4. Szlovákia 0/3. A 4. fordulóban a Szlovákia–Portugália találkozót ma 15 órakor játsszák Nagytapolcsányban.

A csoportok első két helyezettje jut ki a novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra, amelyen a magyar válogatott Szlovéniában, minden bizonnyal Celjében szerepelne. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok csapatai.

Borítókép: Szombaton nem nagyon lehetett túljárni Szikora Melinda eszén (Forrás: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.