„Alonso miatt idiótának éreztük magunkat a Ferrarinál”

Massimo Rivola, a Formula–1-ben szereplő Ferrari istálló egykori sportigazgatója részleteket árult el arról, milyen volt a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval való közös munka.

Magyar Nemzet
2022. 03. 07. 20:22
Alonso, Fernando
Monza, 2014. szeptember 5. Fernando Alonso, a Ferrari csapat spanyol versenyzõje a csapat bokszában a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Olasz Nagydíjának elsõ szabadedzésén a monzai pályán 2014. szeptember 5-én. A futamot szeptember 7-én rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki) Fotó: SRDJAN SUKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fernando Alonso 2010-ben azzal a céllal érkezett a Ferrarihoz, hogy megszerezze harmadik világbajnoki címét a Formula–1-ben. Mint tudjuk, ez nem jött össze a spanyol pilótának (bár kétszer második lett a pontversenyben az olaszoknál versenyezve), de a maranellóiaknál eltöltött öt idénye mély nyomot hagyott a csapattagokban. Erről a Ferrari egykori sportigazgatója, Massimo Rivola beszélt. A napjainkban a MotoGP-ben az Aprilia főnökeként tevékenykedő szakember szerint jóval több csalódás érhette volna az olasz csapat tagjait, ha bizonyos esetekben nem hallgattak volna Alonsóra.

– Senki sem versenyez úgy, mint ő – nyilatkozta Rivola az olasz Il Foglio lap kérdésére. – Több alkalommal is előfordult, hogy mi, a bokszfalon ülők idiótának éreztük magunkat miatta, mivel ő tovább ellátott, mint mi. Mi a számítógépek előtt ültünk, ő csinálta a maga dolgát, mégis hamarabb megértette az összefüggéseket, mint mások. Vannak olyan pilóták, akik sok mindenre megtanítják az embert – tette hozzá.

Nemcsak Rivola ismeri el a jelenleg az Alpine alakulatánál versenyző pilóta képességeit. Daniel Ricciardót például Alonso a tavalyi silverstone-i sprintfutamon bemutatott rajtja nyűgözte le. A veterán versenyző remek helyezkedésének köszönhetően hat helyet lépett előre az első körben.

– Gratuláltam neki, hogy izgalmassá tette a sprintet – mondta a McLaren pilótája a Sky Sportsnak nyilatkozva. – Fenomenális rajtja volt. Remek dolog, hogy a jelenléte miatt felvetődik a kérdés, hogy a kor tényező-e itt, ahogy más sportágakban. Azt hiszem, hogy a futamokon talán ő nyújtotta a legjobb teljesítményt az előző idényben – néhány alkalommal legalábbis. Fantasztikus látni, hogy ha valakiben megvan a szenvedély és a motiváltság, akkor továbbra is magas szinten tud teljesíteni – lelkendezett a végtelen mosolyú pilóta.

Borítókép: Fernando Alonso 2014-ben a Ferrari pilótájaként (Fotó: MTI/EPA/Srdjan Suki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.