Callum Styles: Büszke pillanat ez nekem és a családomnak

A március végi felkészülési meccsekre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének egyik újonca a nagyszülei révén magyar származású Callum Styles, aki angol klubja, a Barnsley FC honlapján már nyilatkozott is a karrierjében áttörésnek nevezhető esélyről.

Magyar Nemzet
2022. 03. 14. 14:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában a The Sun már február végén arról közölt cikket , hogy meghívja Callum Stylest a magyar válogatott márciusi meccseire, miután elhárult minden adminisztratív akadály a szerepeltetése elől, 

nevezetesen a 21 éves balszélső megkapta a magyar állampolgárságot.

A magyar válogatott hétfői kerethirdetésén aztán a feltételezésből tény lett, az angol játékosra immáron hivatkozhatunk magyarként is, és valóban tagja a március 24-én Szerbia, öt nappal később Észak-Írország ellen pályára lépő Rossi-csapat keretének.

Callum Styles angol másodosztályú klubja, a Barnsley FC oldalán röviden nyilatkozott a válogatott meghívóról:

Elérni azt, hogy nemzetközi szinten számításba vegyenek, a legnagyobb elismerés a futballban, egyúttal büszke pillanat nekem és a családomnak. Nagyon izgatott vagyok, hogy próbára tehetem magam olyan játékosok ellen, akik a világ legjobbjai közé tartoznak. Alig várom, hogy megismerkedjek a csapattársaimmal és megmutassam nekik, mire vagyok képes.

Először tavaly áprilisban lehetett hallani arról, hogy a Buryben született játékos elérhető lehet a magyar válogatott számára. Styles akkor maga nyilatkozta le, hogy a nagyszülei származása révén a magyar és az ukrán válogatott is szóba jöhetne nála.

Nemrég már Rossi is beszélt róla, hogy ha lehetősége lesz rá, meghívót küld a Championshipben szereplő Stylesnak, aki jól illeszkedne a csapatába.

Styles a Bury csapatának tagjaként alacsonyabb osztályokban kezdte a játékot, aztán 2018-ban leigazolta a Barnsley, amellyel 2019 óta az angol másodosztályban szerepel. Az előző idényben 42 meccsen négy gólt szerzett, februárban a hónap gólját lőtte, s ugyanekkor a hónap legjobb fiataljának is megválasztották az angol második, harmadik és negyedik vonal közös szavazásán.

A jelenlegi évadban is stabil kezdő a kiesés ellen küzdő, 22. helyen álló Barnsleyban, amelyben már 33 bajnokin lépett pályára a Championship jelenlegi idényében. A Transfermarkt 3 millió euróra teszi az értékét, ezzel a magyar labdarúgók között máris a hetedik helyen áll.

Borítókép: Callum Styles a Barnsley mezében (Fotó: Barnsley Football Club)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.