Rossi reggel döntötte el, hogy meghívja Dzsudzsák csapattársát

Bejelentette keretét a Szerbia és az Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésekre Marco Rossi. Ádám Martin, Baráth Péter és Callum Styles is először kapott meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba.

Magyar Nemzet
2022. 03. 14. 13:20
ROSSI, Marco
München, 2021. június 23. Marco Rossi szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Németország-Magyarország 2-2. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott március 24-én, hazai pályán Szerbia ellen kezdi az évet, majd március 29-én Észak-Írországban is felkészülési mérkőzést vív.

A két mérkőzésre szövetségi kapitány hétfőn jelentette be keretét, amelyben néhány újoncnak is jutott hely. Az NB I gólkirályjelöltje, meghívása várható volt, ahogy Callum Stylesé sem keltett meglepetést, a Debrecen húszéves középpályása, Baráth Péter kerettagsága viszont mindenképp. Mellettük Szappanos Péternek sincs még válogatott mérkőzése, de a Honvéd kapusa már ősszel is kapott meghívót Rossitól.

Őszinte leszek, ma reggel döntöttem úgy, hogy Baráthot meghívom a keretbe, mivel Kleinheislernek személyes gondjai adódtak, és ezért nem tudott csatlakozni hozzánk. Baráth okos futballista, rendszeresen és mindig jól játszik a Debrecenben, az idény elején belső védőként is megállta a helyét. Azt hiszem, ez egyúttal jó üzenet minden fiatal számára Magyarországon: folyamatosan kimagasló teljesítmény esetén számíthatnak a válogatott meghívóra

 – fogalmazott Marco Rossi.

A szövetségi kapitány Ádám Martint Szalai Ádámhoz hasonlította, utóbbiról pedig megjegyezte: örül neki, hogy új klubjában, a Baselben több lehetőséget kap, mint ősszel Mainzban.

A Mol Fehérvár történelmi mélyrepülése ellenére két játékost is ad a keretbe: Loic Negóról és Fiola Attiláról Rossi hangsúlyozta, hogy nem felejtettek el futballozni, és lélektani szempontból rossz döntés lett volna, ha a klubjuk gyenge formája miatt nem hívja meg őket.

A személyes okokból távol maradó Kleinheisler mellett a legutóbbi, novemberi kerethez képest nem szerepel most a névsorban Bogdán Ádám (Ferencváros), Balogh Botond (Parma), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Hahn János (DAC) és Kiss Tamás (Cambuur).

A magyar válogatott a két felkészülési mérkőzésen kívül idén a Nemzetek Ligájában játszik, az elit divízióban Anglia, Olaszország és Németország lesz a három ellenfél.

A magyar válogatott kerete Szerbia és Észak-Írország ellen

Kapusok : (Ferencváros), (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd).

Védők : Bolla Bendegúz (Grasshoppers), (Ferencváros), (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig), (Fenerbahce).

Középpályások : Baráth Péter (DVSC), (Philadelphia Union), (Pisa), (Union Berlin), Callum Styles (Barnsley), (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencváros).

Támadók : Ádám Martin (Paks), (Freiburg), Schön Szabolcs (Dallas), (Basel), Varga Kevin (Young Boys).

Borítókép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.