Hamilton: A tizedik helyért jár egyáltalán pont?

A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton mindössze a tizedik helyen futott be a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíjon. A Mercedes pilótája nehezen viselte, hogy nem sikerült jól a versenye.

Magyar Nemzet
2022. 03. 28. 6:35
HAMILTON, Lewis
Dzsidda, 2022. március 25. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szaúdi Nagydíjának otthont adó dzsiddai utcai versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2022. március 25-én. A futamot március 27-én rendezik. MTI/AP/Haszan Ammar Fotó: Haszan Ammar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a szombati időmérő legnagyobb meglepetését okozva már az első szakaszban kiesett, és végül a 15. rajthelyről indulhatott el a vasárnapi futamon. A brit pilótának nem volt könnyű dolga az előzésekkel a középmezőnyben, hiszen az elmúlt évtized többségében jellemző Mercedes-dominancia már eltűnt, így csak lassan haladt előre. Egyetlen kerékcseréje előtt a hatodik helyen autózott, de a virtuális biztonsági autós szakasz alatt sok időt vesztett, mivel a bokszutcát lezárták, és a tervezettnél jóval később kapott friss gumikat. Végül tizedikként intette le a kockás zászló.

A hétszeres világbajnok jobb helyezésekhez van szokva, és nehezen viseli, hogy a Mercedes egyelőre nem találja a megoldást az autó problémáira.

– Lewis, a tizedik helyen végeztünk. Sajnálom – közölte Hamiltonnal a rádión a versenymérnöke, Peter Bonnington. A tapasztalt pilóta szarkasztikusan egy kérdéssel válaszolt:

– Jár egyáltalán pont ezért a helyezésért?

 

Természetesen Hamilton is tisztában van a pontrendszerrel, ezt későbbi interjújában bizonyította is:

– Szenvedtem a futam elején, nem bírtam felmelegíteni a gumikat. Később jobb lett a helyzet, kezdtem felzárkózni az előttem lévőkre. Azt hiszem, hogy ők közepeseken futottak, aztán lassacskán eltünedeztek előttem. Volt egy jó szakaszom, keményen nyomtam a gázt. Nagyjából olyan gyors köröket futottam, mint George (Russell, Hamilton csapattársa – a szerk.) az új kemény abroncsokon. Akkor jól éreztem magam, de aztán minden rosszra fordult, amikor néhány autó kiesett. Ez sajnálatos, de legalább szereztem egy pontot, és növeltük a csapat pontjainak a számát is.

A Mercedes versenyzője azt is elmondta, egyelőre nem vett észre fejlődést az autón az első nagydíjhoz képest.

– Nem érzem úgy, hogy sok minden változott volna Bahrein óta. Csak pár nap telt el. Annyit tudok, hogy ma nem tudtam tartani a lépést a Haasszal a futam végén. Erős a motorjuk, szárnyaltak, Magnussen csúzliként lőtt ki mellettem a verseny elején, miután megelőztem őt. Szóval sok munka vár még ránk, de tudom, hogy remek csapatunk van. Lehajtott fejjel dolgozunk tovább a fejlődésért – ígérte a hétszeres vb-győztes.

 

Hamilton egyébként vasárnap 180. futamát teljesítette a Mercedes pilótájaként, ennél több nagydíjon senki sem vett részt egyazon csapat overáljában. Ezzel a brit újabb rekordját adta át a múltnak, aki 179 versenyen indult el a Ferrarival.

Borítókép: Lewis Hamilton a Szaúd-arábiai Nagydíj előtti sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/AP/Haszan Ammar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.