Kilenc hónappal szívleállása után mérföldkőhöz érkezett Eriksen

Christian Eriksen meghívót kapott a dán labdarúgó-válogatott soron következő mérkőzéseire. Az angol élvonalban szereplő Brentford középpályása először öltheti magára a nemzeti csapat mezét, amióta megállt a szíve a Finnország elleni találkozón a tavalyi Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2022. 03. 15. 12:50
Eriksen, Christian
Koppenhága, 2021. június 12. A dán Christian Eriksen a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Finnország ellen játszott mérkõzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. Eriksen késõbb összeesett, újjá kellett éleszteni, hordágyon vitték le a pályáról. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Európa-bajnokság Dánia–Finnország csoportmérkőzésén sokkoló jeleneteknek lehetettünk szemtanúi. Negyvenhárom perc telt el a találkozóból, amikor a dán csapat legnagyobb sztárja hirtelen összeesett a pályán. szíve leállt, ezért újra kellett őt éleszteni.

A támadó középpályást a történtek után kórházba szállították, és sokáig kétséges volt, hogy valaha is visszatér-e a futballpályára. Kardioverter-defibrillátort ültettek be a harmincéves labdarúgónak, aki ugyan addigi klubjához, az Interhez nem térhetett vissza (Olaszországban nem engedélyezik, hogy egy futballista szívritmus-szabályzóval játsszon), de sikerült új együttest találnia magának.

Eriksen január végén hat hónapra szóló szerződést írt alá az angol Premier League-ben szereplő Brentforddal. Február 21-én a Glasgow Rangers elleni barátságos mérkőzésen debütált új csapatában, majd 26-án a Newcastle elleni bajnokin is játéklehetőséget kapott: az 52. percben cserélték be, a közönség és a futballisták tapsviharral fogadták.

– Ha az eredményt nem veszem figyelembe, akkor boldog embernek nevezhetem magam. Csodálatos érzés visszatérni a pályára azok után, amiken keresztül mentem – nyilatkozta Eriksen a 2-0-ra elveszített találkozó után.

 

Most pedig újabb mérföldkőhöz érkezett a dán klasszis, ugyanis meghívót kapott a válogatott soron következő barátságos mérkőzéseire: március 26-án Hollandia, március 29-én Szerbia lesz az ellenfél. Christian Eriksen szívleállása után először öltheti magára a nemzeti csapat mezét.

Borítókép: Christian Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzésen a tavalyi Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.