Nem százszázalékos Lewandowski, de játszik a svédek ellen

A legnagyobb lengyel futballsztár, a 2020-ban az év játékosának megválasztott Robert Lewandowski annak ellenére pályára lép a világbajnoki részvételről döntő Svédország elleni mérkőzésen, hogy nincs százszázalékos állapotban.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 12:54

Robert Lewandowski
Poland v North Macedonia - UEFA Euro 2020 Qualifier
Robert Lewandowski (POL) during the EURO Qualifier match between Poland v FYR Macedonia at the Stadion Narodowy on October 13, 2019 in Warsaw Poland. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFPP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este Chorzówban eldől, hogy Lengyelország vagy Svédország vehet-e részt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon. A lengyelek felkészülését több sérülés is hátráltatta.

A leginkább azonban miatt aggódtak.

– Robert Lewandowski helyzete egyszerű – mondta Jakub Kwiatkowski, a lengyel válogatott szóvivője. – Mielőtt megérkezett az edzőtáborba, már tudtuk, milyen állapotban van. Aki követi a Bundesligát, tisztában van vele, hogy az utóbbi időben sérülten játszott a Bayern Münchenben. Nem akarjuk túlterhelni, a legfontosabb, hogy a keddi pótselejtezőre a lehető legjobb állapotba kerüljön.

Jelenleg semmi sem utal arra, hogy ki kell hagynia a találkozót.

Lewandowski második világbajnokságára jutna ki a lengyel válogatottal, ám az elsőről, a négy évvel ezelőtti oroszországi eseményről a támadó rúgott gól nélkül, csapata pedig csoportutolsóként távozott.

A túloldalon viszont nem fog kezdeni a legismertebb labdarúgó: Janne Andersson szövetségi kapitány elárulta, hogy a Csehország ellen eltiltás miatt hiányzó Zlatan Ibrahimovicot a kispadra jelöli.

Borítókép: Robert Lewandowski (fehérben) a lengyelek legfontosabb játékosa (Fotó: NurPhoto via AFP/Olimpik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.