Rátámadtak az FTC edzőjére az öltözőfolyosón

Kiütéses, 7-0-s győzelmet aratott az FTC a tartalékos Gyergyói HK otthonában a jégkorongbajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén és összesítésben 2-1-re vezet a hétfő esti találkozó előtt. Az ingerszegény meccset kínos incidens követte, egy néző az öltözőfolyosón rátámadt Fodor Szabolcsra, az FTC vezetőedzőjére. Az ijedtségen és a felháborodáson felül a trénernek szerencsére nem esett baja. Az erdélyi klub vezetői szabadkoznak, ígérik, megtalálják a tettest, aki – állítják – nem a saját szurkolóik közé tartozik.

Magyar Nemzet
2022. 03. 21. 9:06
Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmaradt a nagy csata az FTC és a Gyergyó harmadik meccsén a jégkorongbajnokság elődöntőjében. Két meccs után 1-1 volt az állás, a harmadik felvonást azonban az erdélyi csapat – kényszerből – lényegében feladta. Betegség söpört végig az együttesen, csupán tizenhárom hadra fogható játékossal állt ki a Gyergyó, s nem is tudott ellenállást kifejteni, a Fradi 7-0-ra nyert.

Ilyen mérkőzések után a vesztes fél szurkolói általában szomorúan hazakullognak, ezúttal azonban akadt közöttük egy, aki magáról és persze a hazai csapatról megfeledkezve akart elégtételt venni.

Valahogy bejutott az öltözőfolyosóra, s ott hátulról rátámadt Fodor Szabolcsra. Tarkón ütötte az FTC edzőjét, majd elrohant. Fodor Szabolcsnak az ijedtségen túl szerencsére nem esett baja.

Keménysége dacára a jégkorong sportszerű játék, a szurkolók pedig különösen ügyelnek a viselkedésre. Ezért is meglepő az eset, ami után a hazai klub gyorsan közleményt adott ki:

A tettest a csendőrség keresi, és azonosítása után tettéhez méltó büntetést érdemel. Ugyanakkor mostantól kitiltjuk minden jövőbeli mérkőzésünkről. Fontos leszögeznünk, hogy azt már tudjuk, hogy az illető személy nem a Gyergyói Hoki Klub szurkolótáborának a tagja.

Nem a Gyergyói Hoki Klub szurkolótáborának a tagja… Akkor vajon melyik csapaté? Az Újpesté vagy a Csíkszeredáé? (A Fradi ugyanis a megyeszékhelyen kivételesen nem túl népszerű.)

Egyelőre sem az FTC, sem a bajnokságot szervező Ersta-liga nem kommentálta hivatalosan az esetet, Fodor Szabolcs pedig nem nyilatkozhat róla. 

Így csak az biztos, hogy a két csapat ma este 17.30-tól újra összecsap.

Valamiért a jóisten ezt a próbát rakta elénk

A Gyergyónak a kínos eseten felül is van gondja éppen elég, miként az Szilassy Zoltán vezetőedző értékeléséből kiderül.

– Nagyon gratuláltam ennek a maroknyi székelynek, aki játszott az este. Nagyon büszke vagyok rájuk. Választhattuk volna azt az utat, hogy azt a két embert is ágyba parancsoljuk, aki gyengébb lázzal játszott, és akkor nem tudunk kiállni, de megtiszteltük ezt a csodálatos publikumot. Az volt a mottó, hogy állva haljunk meg, ne adjunk ingyen ajándékba egy meccset se. Az első harmad meglepett, mert sok nagyobb helyzetünk volt, de nyilvánvaló volt, hogy így nem bírjuk végig. Ráadásul rövidek voltunk. Kozma is elhagyta hat fogát, nem tudott visszajönni. Györfy is kiesett az utolsó harmadban, nem maradt hátvédünk. Csatárok játszottak hátvédet. Úgy volt, hogy Fejes is játszik, de belázasodott a meccs előtt, őt se engedtük játszani. Hátra kellett tennem két csatárt, viszont nagyon kiválóan oldották meg. Ami a legfontosabb, hogy odaálltunk keményen. Lett, ami lett, akartunk nyerni. Az látni kell, hogy ezen a szinten, így esélytelen egy négysoros csapat ellen két sorral hokizni.

Ilyet én még nem tapasztaltam a pályafutásom során, hogy 36 óra alatt 14 ember komoly lázzal, tüdőgyulladással kihullik. Valamiért a jóisten ezt a próbát rakta elénk. Ebből is próbálunk tanulni, ez is egy tapasztalatszerzés volt.

Megpróbáljuk az akkumulátorokat a töltőre tenni reggelig, aztán meglátjuk, hogy mi lesz hétfőn. Ha ezekből a fiúkból nem lázasodik be senki, akkor jó esély van arra, hogy jégkorongozzunk is. Ha még többen megbetegednek, akkor egyelőre nem látok távolabbi jövőt.

Fodor Szabolcs a meccsről szűkszavúan ennyit mondott: – Persze örülünk, de tudunk jobban is játszani. Nagyon lassan kezdtünk. Azt gondolom, hogy tudunk sokkal gyorsabban is hokizni.

Borítókép: Fodor Szabolcs ezúttal nem a kispadon élt át nehéz pillanatokat (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.