időjárás 4°C Zalán 2023. március 30.
logo

„Csakis értük vagyok keserű, nem miattuk”

Magyar Nemzet
2022.04.12. 09:10 2022.04.12. 09:42
 „Csakis értük vagyok keserű, nem miattuk”

A negyedik meccsen hazai pályán 3-1-re kapott ki, így 4-0-s összesítéssel, söpréssel maradt alul a Fehérvár AV 19 az osztrák jégkorong-bajnokság döntőjében a Red Bulll Salzburggal szemben. A magyar csapat mégis mindent kiadott magából, ahogy azt a szurkolók tomboló biztatása is igazolja. Ebben a szellemben értékelt a találkozó után Hári János csapatkapitány és Kevin Constantine vezetőedző is.

Ahogy a korábbi három, a negyedik mérkőzés is végig szorosan alakult. Magosi Bálint góljával a Fehérvár szerzett vezetést, majd a mérkőzés derekára a Salzburg fordított. A magyar csapat nem adta fel, végig rohamozott, Kevin Constantine vezetőedző az utolsó percekre lehozta Tirronent, a vendégek üres kapus találattal állították be az 1-3-as végeredményt.

A Fehérvár tehát 4-0-ra elbukta a finálét, mégis fennállása legjobb idényén van túl az osztrák ligában. Ezt díjazták a szurkolók is, akik ismét dugig megtöltötték az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot és a találkozó lefújása után hosszú percekkel is még éltették a csapatot. 

– Igen, fantasztikus – jellemezte a miliőt Hári János, majd így értékelte a párharcot: – Mint játékos vesztettem, nem vagyok elégedett, mégis libabőr és könny öntötte el az embert, ahogy álltunk a jégen, hogy ilyen támogatásban van részünk. Büszkeség tölt el mint csapatkapitány, hogy 0-3-nál, a negyedik meccsen is ilyen jól tudtunk játszani és ilyen szurkolásnak eleget tudtunk tenni azzal, hogy az utolsó másodpercig küzdöttünk, ami tényleg nem könnyű ilyenkor, vesztes helyzetben.  A szurkolók is ezt látták, mi is ezt éreztük, ők hatalmasat szurkoltak, mi pedig hatalmasat küzdöttünk.

Kevin Constantine sokadszorra bizonyította az intelligenciáját azzal, amilyen empátiával nyilatkozott a mérkőzés után.

– Nagyon boldog vagyok. Ha nézem, ahogy a srácok küzdöttek és egymásért játszottak, akkor szemernyi csalódottságot sem érzek. Csalódottságról csak úgy beszélhetek, hogy nem a játékosok miatt, hanem a játékosokért, mert a legjobbak kívánod azoknak, akiket szeretsz.

Ez az egyik legjobb, legszenvedélyesebb társaság, akikkel valaha is együtt dolgoztam. Csakis értük vagyok keserű, nem miattuk.

Az egész idényben és a rájátszásban is mindent beleadtak, amit csak tudtak. A Red Bull nagyon jó csapat, kicsit jobb, mint a miénk, de kemény küzdelemre késztettük. A fiúk megtették azt, ami egy sportembertől elvárható, mindent kiadtak magukból.

Íme, az értékelések videón:

Osztrák jégkorong-bajnokság, döntő, 4. mérkőzés:
Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg (osztrák) 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Gólszerzők: Magosi (8.), illetve Dalhuisen (16.), Raffl (33.), Brennan (59.)
A párharcot 4-0-s összesítéssel a Salzburg nyerte.

Borítókép: csalódottság és emelkedettség. Így zárta a döntőt a Fehérvár (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.