Kiütötte a Mezőkövesd a teljesen összeomlott MTK-t

A tabellán utolsó kék-fehérek hazai pályán 4-0-ra maradtak alul, ezzel gyakorlatilag kiestek az NB I-ből.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 21:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 29. fordulója pénteken este az MTK–Mezőkövesd mérkőzéssel kezdődött meg, a sereghajtó, a tabella tizenkettedik helyezettje a kilencediket fogadta.  Ez helyezésben nem nagy különbség, de pontszámban jelentőset takart, hiszen a forduló előtt a tabella vége így nézett ki: 8. Debrecen 35 pont, 9. Mezőkövesd 34, 10. Honvéd 32, 11. Gyirmót 26, 12. MTK 26. Öt fordulóval a vége előtt az MTK az utolsó szalmaszálba próbált kapaszkodni, hogy tegyen valamit a kiesés elkerülése érdekében.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

De már az első félidő sem úgy alakult, ahogyan azt az MTK-drukkerek remélték. A 13. percben Cseri labdájával Drazsics a bal oldalon egy megkerülős csel után belépett a 16-oson belülre, befelé húzott, majd az ötös bal sarkáról a hazai védők között szlalomozva ballal a kapuba pöckölte a labdát (0-1). A 23. percben Mezőkövesd újabb gólt szerzett, egy jobb oldali szöglet után Pillár hat méterről fejelt a jobb alsó sarokba (0-2). A hazaiakon nem nagyon látszott, hogy ez a meccs élet-halál harc számukra, sokkal inkább érezhettük azt, hogy már beletörődtek a sorsukba... Kétgólos előnyük birtokában a kövesdiek sem törték össze magukat a nagy igyekezetükben, de a 70. percben így is újra bevették az MTK kapuját. Ennek az előzménye újra egy szöglet volt, Vajda beadása nem sikerült, de visszakerült hozzá a labda, a második beadását pedig Lukic a hosszú sarokba fejelte (0-3). A hazaiaktól a 82. percben a nyújtott lábbal becsúszó Sluka piros lapot kapott, egy perc múlva pedig Tomislav Kis 14 méterről megszerezte a vendégek negyedik találatát is (0-4). Az MTK-nak matematikai esélye még van a bennmaradásra, de ez elenyésző, gyakorlatilag már készülhet az NB II-re.

– Hogy élek meg egy ilyen meccset, amikor kitömnek bennünket? Nehezen... – nyilatkozta feszülten Márton Gábor, az MTK vezetőedzője az M4 Sport kamerája előtt.

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 14.00 (tv: M4 sport)
ZTE–Paks 17.45 (tv: M4 sport)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 20.00 (tv: M4 sport)

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30 (tv: M4 sport)
Gyirmót–Honvéd 19.30 (tv: M4 sport+)

Borítókép: A Mezőkövesd könnyedén győzte le az MTK-t (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.