Supka Attila finoman élcelődik, Márton Gábor inkább nem nyilatkozik

Az MTK–Mezőkövesd mérkőzéssel péntek este megkezdődik a 29. forduló a labdarúgó NB I-ben. A sereghajtó fogadja a kilencediket, másképp az utolsó szalmaszálba kapaszkodik az MTK, a Mezőkövesd biztosíthatja a bennmaradást. Márton Gábor kivételesen nem nyilatkozik a meccs előtt, Supka Attila finoman élcelődik a fővárosiakkal.

Magyar Nemzet
2022. 04. 22. 15:02
Márton Gábor szerint csapata a pályán és azon kívül is súlytalan Fotó: Nemzet Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként a legtöbb vezetőedző, a mérkőzések előtt rendre Márton Gábor is beszél a várakozásairól a klubja honlapjának. Az MTK mesterének nyilatkozatát ezúttal azonban hiába keressük. Az 55 éves trénert nagyon megviselte múlt héten a Paks otthonában elszenvedett kiütéses, 4-0-s vereség, ami után Márton Gábor nagyon csalódottan értékelt.

– Egy ilyen mérkőzés után nem marad más hátra, mint gratulálni a Paksnak, sajnos remekül visszahoztuk őket a jó formájukba. Mi kihagytuk azt, ami lehetőség előttünk adódott, ők jobban éltek ezekkel. Ezt a játékot nem lehet szív nélkül játszani. Amikor egy csapat kiesés elől menekül, akaratból is több kell a pályára. Egy csapat, ha úgy is tud játszani, mint egy hete a Fehérvár ellen, akkor nem teljesíthet így néhány nap leforgása alatt.

A sorok közt olvasva ebből arra következtethetünk, az MTK játékosai feladták a harcot, beletörődtek a kiesésbe.

Ugyanez az edzőkről és vezetőkre biztosan nem igaz, nyilván mindent elkövettek a héten annak érdekében, hogy felrázzák a futballistákat. Talán nem csak szavakkal, helyesebben, ami a nyilvánosságot illeti, ezúttal úgy gondolhatják, nincs helye fogadkozásnak, végre teljesíteni kell.

Az MTK sorsa matematikailag még vereség esetén sem pecsételődik meg, de mert a csapat az utolsó négy fordulóban még a Puskás Akadémiával és a Ferencvárossal is találkozik, egyre csökken az esélye a bennmaradásra.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

A Mezőkövesd a sikere esetén viszont idén is végleg megmenekülne. Supka Attila egyfelől dicséri az MTK-t, másfelől finoman élcelődik is vele. 

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugyanis az MTK Budapest az elmúlt hetekben jól játszott, sok helyzetet dolgozott ki, azonban a lehetőségeit nem tudta hatékonyan kihasználni. Bízom benne, hogy ezt a tendenciát ellenünk is folytatni fogják – nyilatkozta a kövesdi tréner a Boon.hunak.

Majd a saját csapatára rátérve így folytatta: – Nekünk sokkal jobban kell figyelnünk és koncentrálnunk, mint legutóbb a Mol Fehérvár FC elleni otthoni kilencven percünkön. Vissza kell térnünk ahhoz a fegyelmezett játékhoz, amelyet korábban nyújtottunk, és ki kell használnunk a kínálkozó ziccereinket. Amennyiben így történik, akkor esélyünk lehet a győzelem kiharcolására. Természetesen reménykedem abban is, hogy a híres névadóról elnevezett stadionban mindenki egyénileg is maximálisan odateszi magát, ugyanis számunkra jó eredményt csak így érhetünk el. Azt mindenki tudja, hogy rendkívül fontos fellépés vár ránk: amennyiben diadalmaskodunk, miénk lesz a három pont, akkor óriásit lépünk a bennmaradásért folyó versenyben.

A forduló rangadóját – ki ne tudná? – a Ferencváros és az Újpest játssza vasárnap este, utána a Gyirmót és a Honvéd vív kiesési rangadót.

NB I, a 29. forduló programja:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 20.00

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 14.00
ZTE–Paks 17.45
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 20.00

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30
Gyirmót–Honvéd 19.30

Borítókép: Márton Gábor egyre gondterheltebb

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.