Még a riválisok is Ronnie O’Sullivan útját egyengetik

Ronnie O’Sullivan leiskolázta az egyébként remek Mark Allent a sheffieldi Crucible színházban zajló sznúker-világbajnokságon. A hatszoros vb-győztes 13-4-re kiütötte északír ellenfelét és ott van a legjobb nyolc között. Sőt kitaposott úton juthat az elődöntőbe, Stephen Maguire ugyanis eltakarította az útjából az egyik titkos favoritot, a kínai Csaót, a rutinos skótnak azonban vajmi kevés esélye van a legenda ellen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 16:51
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakran kell elsütni vele kapcsolaban ezt a közhelyes igazságot, de hát így van: Ronnie O’Sullivan a legszebb napjaira emlékeztetően játszik. Pénteken a két felvonás mind a négy négyes etapjában 3-1-re verte Mark Allent, így 12-4-es előnyre tett szert, ami után a szombati folytatás már csupán formalitás volt. Nem is játszottak többet egy frémnél, a 46 éves élő legenda végül 13-4-re iskolázta le északír riválisát, ezzel ott van a legjobb nyolc között.

Íme, rövid ízelítő Ronnie O’Sullivan formájáról:

– Érzelmileg kemény meccs volt, nehéz a Crucible Theatre-ben, itt arról szól a játék, kinek van nagyobb szíve, ki az oroszlán, de nagyon sok oroszlán van ezen a tornán. Felkészültem arra, hogy végigküzdjem a versenyt. Még mindig élvezem a játékot, és úgy érzem, még mindig felveszem a versenyt a legjobbakkal.

Csak a győzelem érdekel, a második helyezetteket nem jegyzik, senki sem beszél róluk.

Hatszor nyertem itt, s ha nem jön közbe semmi váratlan, versenyben lehetek az újabb győzelemért – ismételte meg más szavakkal a korábbi nyilatkozatát Ronnie O’Sullivan a meccs után.

Az elődöntőbe mindenesetre kitaposott úton gyalogolhat be. Csao Hszin-tungot a torna egyik titkos favoritjának tartották, Stephen Maguire azonban 13-9-re legyőzte a hetedik kiemelt kínait. A rutinos, 41 éves skótnak O’Sullivannel szemben azonban nem sok esélyt adhatunk. Kettejük örökmérlegében a hatszoros világbajnok ugyan csak 19-4-re vezet, azonban Maguire, noha öt évvel fiatalabb a vetélytársánál, az elmúlt években erősen visszaesett, tíz éve nem nyert O’Sullivan ellen.

– Nem is tudtam erről – mondta Maguire, amikor ezzel az adattal szembesítették. – Nem sok játékos büszkélkedhet akár csak elfogadható statisztikával Ronnie-val szemben. Én közéjük tartozom. Nincs veszítenivalóm, kimegyek és igyekszem majd élvezni a játékot. Meg kell ragadni az esélyt, ha hibázik, ez a legfontosabb.

Ronnie O’Sullivan mellesleg új rekordot állított fel a Crucible Színházban, a hétszeres világbajnok skót Stephen Hendryt megelőzve a 71. győzelmét aratta, továbbá huszadszorra szerepelhet vb-negyeddöntőben, ami ugyancsak rekord.

O’Sullivannak a világbajnokságon eddig az ellenfeleivel nem akadt különösebb gondja, mégis fegyelmi eljárás indulhat ellene. Még az első fordulóban, a David Gilbert elleni mérkőzésen egy rossz lökés után bizony nehezen félreérthető, sportszerűtlen mozdulatot tett.

A jelenetet a Profi Biliárd és Sznúker Világszövetség fegyelmi bizottsága vizsgálja. Ki tudja, hogy a vb alatt, legalábbis amíg a Rakéta versenyben van, születik-e ítélet.

Borítókép: A hatszoros világbajnok gyakran teátrálisan reagál a dolgokra, amiért most is bajba kerülhet (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.