Az MTK menesztette Márton Gábort, a sportigazgató is lemondott

A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK szombaton honlapján jelentette be, hogy menesztette Márton Gábor vezetőedzőt, és Polyák Gábor sportigazgató is távozik a posztjáról.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 14:32
MÁRTON Gábor
Budapest, 2022. április 10. Márton Gábor, az MTK vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott MTK Budapest - MOL Fehérvár FC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. április 10-én. MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-1. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesd elleni, pénteki 4-0-s vereség volt az utolsó csepp a pohárban, szombaton az NB I tabellájának utolsó helyén álló MTK menesztette a vezetőedzői pozícióra tavaly novemberben kinevezett Márton Gábort. A klub honlapján megjelent a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti, a vezetőedzői feladatokat a bajnokság végéig megbízottként Horváth Dávid, a bajnokságát nagy fölénnyel vezető U19-es csapat jelenlegi vezetőedzője látja el.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

A kék-fehérek honlapja szombaton arról is beszámolt, hogy Polyák Balázs sportigazgató is távozik a posztjáról, igaz, ő önként döntött így.

– A tizenkét csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba. Köszönöm a bizalmat, mellyel a klub az elmúlt nyolc évben megtisztelt – idézte a sportigazgatói széknek öt év után búcsút mondó Polyákot a klub honlapja.

Borítókép: Márton Gábor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.