Nem Miskolc és Nyíregyháza, hanem Kisvárda a bevehetetlen keleti erőd

Egy szerencsétlen, de vitathatatlan kezezésért megítélt büntetőből szerzett góllal a Kisvárda hazai pályán 1-0-ra legyőzte a DVSC-t a labdarúgó NB I 29. fordulójában. A debreceniek még sohasem szereztek pontot a szabolcsi keleti végen, ezúttal is üres kézzel távoztak.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 16:21
null
Kisvárda-DVSC NBI. Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyenge színvonalú, élvezhetetlen meccs volt. A Debrecen nem akart többet a biztos védekezésnél, a Kisvárda nem tudott többet a meddő mezőnyfölénynél. 

Az 50. perc eseménye döntött. Mesanovic emelte át a labdát Deslandes fölött, a Debrecen kameruni védője egy pillanatra azt sem tudta, hol van, s a labda ekkor a bal kezére pattant. Szerencsétlen jelenet volt, ám Zierkelbach Péter a videózás után nem tehetett egyebet, mint hogy helyes döntésként büntetőt ítélt, amit Bumba értékesített (1-0).

Köszönjük válaszát!

Ön szerint ki nyeri a vasárnapi derbit?

  • 78%
  • 11%
  • 11%

A Loki ezután próbálkozott becsülettel, de inkább a hazaiaknak akadt helyzetük. Az eredmény nem változott, a Kisvárda 1-0-ra nyert. Nem a Nyíregyháza vagy a DVTK az igazán nagy keleti rivális, a Debrecen továbbra sem képes pontot szerezni a szabolcsi végen…

NB I, 29. forduló:

Péntek:
MTK–Mezőkövesd 0-4 (0-2)
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 1950 néző. Vezette: Berke. Gólszerzők: Sz. Drazsics (13.), Pillár (24.), Lukic (70.), Kis (83.). Kiállítva: Sluka (82., MTK)

Szombat:
Kisvárda–Debrecen 1-0 (0-0), Kisvárda, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach. Gólszerző: Bumba (50. - 11-esből)
ZTE–Paks 17.45 (tv: M4 Sport)
Fehérvár FC–Puskás Akadémia 20.00 (tv: M4 Sport)

Vasárnap:
Ferencváros–Újpest 17.30 (tv: M4 Sport)
Gyirmót–Honvéd 19.30 (tv: M4 Sport+)

Borítókép: Kosicky kapus rossz irányba vetődött (Fotó: Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.