időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Nyolcvanöt percen át állta a sarat a Fehérvár, végül kikapott

Magyar Nemzet
2022.04.06. 08:15 2022.04.06. 08:51
Nyolcvanöt percen át állta a sarat a Fehérvár, végül kikapott

A Fehérvár AV19 a második hosszabbításban, a 85. percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget az osztrák Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorong-bajnokság döntőjében, az első mérkőzésen. Folytatás csütörtökön, Székesfehérváron.

Az első harmad derekán két gyors góllal alakult az eredmény 1-1-re. Az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg került előnybe a 8. percben Lebler találatával, Erdély Csanád gyorsan, már a 11. percben válaszolt (1-1) Bartalis kiváló átadásából. Ezután több mint hetven percen át gyötörte egymást a két csapat eredménytelenül.

A második harmad osztrák fölényt hozott, amit két zúgó kapuvas is jelzett. A fehérváriak elsősorban a gyors kontráikban bíztak, de nem volt bennük igazi veszély. A harmadik játékrészre sebességet váltott a Fehérvár és több komoly lehetőséget dolgozott ki a hazai kapu előtt, de gólt nem szerzett. A hajrához közeledve a Salzburg is többször beszorította kapuja elé a vendégeket, a lövések azonban nem találtak utat Tirronen kapujába. Az első húszperces hosszabbítás is inkább a fehérváriak akarata szerint alakult, egy érvénytelen találatuk volt, majd kivédekeztek egy emberhátrányt, gól viszont nem született.

A második hosszabbításban már három a három ellen küzdöttek a felek és a Salzburg, név szerint Leonhardt az ötödik percben, tehát összességében a 85. percben belőtte a mérkőzést eldöntő gólt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó finálé második mérkőzését csütörtökön Székesfehérvárott játsszák.

Borítókép: Ez bizony benn van… (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.