Nyolcvanöt percen át állta a sarat a Fehérvár, végül kikapott

A Fehérvár AV19 a második hosszabbításban, a 85. percben kapott góllal szenvedett 2-1-es vereséget az osztrák Red Bull Salzburg otthonában az osztrák jégkorong-bajnokság döntőjében, az első mérkőzésen. Folytatás csütörtökön, Székesfehérváron.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 8:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első harmad derekán két gyors góllal alakult az eredmény 1-1-re. Az alapszakaszgyőztes Red Bull Salzburg került előnybe a 8. percben Lebler találatával, Erdély Csanád gyorsan, már a 11. percben válaszolt (1-1) Bartalis kiváló átadásából. Ezután több mint hetven percen át gyötörte egymást a két csapat eredménytelenül.

A második harmad osztrák fölényt hozott, amit két zúgó kapuvas is jelzett. A fehérváriak elsősorban a gyors kontráikban bíztak, de nem volt bennük igazi veszély. A harmadik játékrészre sebességet váltott a Fehérvár és több komoly lehetőséget dolgozott ki a hazai kapu előtt, de gólt nem szerzett. A hajrához közeledve a Salzburg is többször beszorította kapuja elé a vendégeket, a lövések azonban nem találtak utat Tirronen kapujába. Az első húszperces hosszabbítás is inkább a fehérváriak akarata szerint alakult, egy érvénytelen találatuk volt, majd kivédekeztek egy emberhátrányt, gól viszont nem született.

A második hosszabbításban már három a három ellen küzdöttek a felek és a Salzburg, név szerint Leonhardt az ötödik percben, tehát összességében a 85. percben belőtte a mérkőzést eldöntő gólt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó finálé második mérkőzését csütörtökön Székesfehérvárott játsszák.

Borítókép: Ez bizony benn van… (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.