Soha nem látott dolog eshet meg Ronaldóval a következő idényben

Cristiano Ronaldo 37 évesen is hátán viszi az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedet, de úgy tűnik, hiábavaló a veterán gólzsák minden erőfeszítése, a Vörös Ördögök idén nem végeznek Bajnokok Ligája-indulást érő helyen a Premier League-ben.

Magyar Nemzet
2022. 04. 30. 12:56
null
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo looks on during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on April 23, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo 28 bajnokin kapott szerepet a csapatban, ezeken tizenhétszer talált be és három gólpasszt osztott ki. A kiírásban mindössze két futballista eredményesebb nála: Mohamed Szalah (22 gól/13 assziszt) és Szon Hung Min (17/6).

A portugál klasszis az idény elején sok kritikát kapott, miszerint nem veszi ki a részét a védekezésből a Unitednél, de a statisztikákat látva Ronaldo nélkül alighanem még nagyobb bajban lennének a Vörös Ördögök. A manchesteriek az elmúlt évtized egyik legrosszabb teljesítményét produkálják, a negyedik helyezett Arsenal mögött öt ponttal lemaradva az ötödikek, miközben két meccsel többet játszottak az Ágyúsoknál.

 

A jövő évi Bajnokok Ligája-indulás már alighanem elúszott, ezzel a klubnál is tisztában vannak, ismerte el Ralf Rangnick vezetőedző a csütörtöki, Chelsea elleni 1-1-re végződött bajnoki előtt.

 Nincs értelme most a Bajnokok Ligájáról gondolkoznunk. Két lábbal a földön kell maradnunk. Még ha meg is nyerjük a maradék négy meccsünket (ami már csak három – a szerk.), akkor sem lenne a kezünkben a sorsunk.

Pedig a United mindent megtett az idény előtt, hogy felvegye a versenyt a többi topcsapattal, de Jadon Sancho és Ronaldo leigazolásával sem talált rá a helyes útra a klub.

Ennek eredményeképp Ronaldónak egy számára szokatlan gondolattal kell megbarátkoznia: pályafutása során először teljes egészében lemarad a Bajnokok Ligájáról. 

A portugál világsztár ugyanis 2002-es bemutatkozása óta minden évben ott volt az európai labdarúgás krémjét felvonultató sorozatban. Igaz, az első évben, tizenhét évesen még csak a BL kvalifikációs szakaszában szerepelt, de 2003-ban a Manchester Unitedhez igazolt, és a Stuttgart ellen 2-1-re elveszített csoportmérkőzésen debütált.

A többi pedig történelem. a MU mellett a Real Madrid és a Juventus mezében is játszott a kupasorozatban, ő szerezte a legtöbb gólt (140) a Bajnokok Ligája történetében, az egy BL-idény során lőtt gólok tekintetében is ő a rekorder (17), a kieséses szakasz során nála többször senki sem talált be (67), ő játszotta a legtöbb meccset (187) és hat döntőben is pályára lépett.

A Manchester United támadójának elképesztő sorozata ezennel a végéhez érhet, amennyiben CR7 úgy dönt, hogy a következő idényt is az angoloknál kezdi meg. Rangnick elismerte, a portugál maradására nincsen garancia.

– Cristianónak egy éve van hátra a szerződéséből. Meg kell tőle tudnunk, hogy mit szeretne, maradni akar-e – fogalmazott a Vörös Ördögök menedzsere.

 

Borítókép: Vajon hátat fordít Cristiano Ronaldo a Manchester Unitednek? (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.