Bejelentette a Red Bull, ki lesz Verstappen csapattársa jövőre

Meghosszabbította szerződését, így 2024-ig biztosan a Red Bull Formula–1-es csapat versenyzője marad Sergio Pérez, a múlt vasárnapi Monacói Nagydíj győztese.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 31. 15:13
PÉREZ, Sergio
Monte-Carlo, 2022. május 29. Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzõje a futamgyõzelmét ünnepli a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíján a monte-carlói utcai pályán 2022. május 29-én. MTI/EPA pool/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves mexikói pilótával megkötött új megállapodásról kedden közleményben számolt be az istálló.

Pérez tavaly óta versenyez a Red Bullnál, melynek színeiben az előző idényt a világbajnoki pontverseny negyedik helyén zárta, az Abu-Dzabiban rendezett zárófutamon pedig nagy szerepet vállalt abban, hogy csapattársa, megnyerje a vb-címet.

A rutinos mexikói versenyző 2011 óta tagja az F1-es mezőnynek, 220 futamon indult, háromszor győzött, 19 dobogós helyezése mellett egy pole pozíciója is van. A vasárnapi monacói viadalt megelőzően tavaly Bakuban, 2020-ban pedig – még a Racing Pointtal – Bahreinben nyert versenyt.

Pérez korábbi szerződése az esztendő végéig szólt. Az energiaitalosok másik pilótája, Max Verstappen márciusban 2028-ig szóló kontraktust írt alá.

 

Borítókép: Sergio Pérez monacói győzelme után ünnepel (Fotó: MTI/EPA pool/Christian Bruna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.