Dárdaira nem számíthat holnap a Hertha az élet-halál meccsen

A német labdarúgás élvonalából kiesett az Arminia Bielefeld és a Greuther Fürth, a másodosztályból feljutott a Schalke és a Werder Bremen, a Hertha és a Hamburg pedig kétmeccses osztályozót játszik egymással. A berliniek számára nagy érvágás, hogy a csütörtöki első találkozón hét játékosukra sem számíthatnak, sérülése miatt Dárdai Márton és Davie Selke sem léphet pályára az Olimpiai stadionban.

Magyar Nemzet
2022. 05. 18. 16:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha a bajnoki hajrát nagyon elszúrta, az utolsó három meccsén csak egy pontot szerzett, míg a Stuttgart ötöt, így a két együttes helyet cserélt tabellán. A stuttgartiak jobb gólkülönbségükkel megcsípték a bennmaradást érő 14. helyet, a 15. helyezett Hertha pedig mots készülhet a másodosztályban harmadik helyen záró, patinás Hamburg elleni élet-halál párharcra. Ennek a pikantériája, hogy a Hertha vezetőedzője, a 43-szoros válogatott Felix Magath játékosként a Hamburg legendája volt, s a kikötőváros csapata 1983-ban Athénban az ő góljával nyerte meg 1-0-ra a Juventus elleni BEK-döntőt, a Bajnokok Ligája elődjében. Magath 1976 és 1986 között volt a Hamburg játékosa, 1977-ben KEK-et (Kupagyőztesek Európa Kupája), 1982-ben UEFA-kupát nyert, és három bajnoki címet (1979, 1982, 1983) is begyűjtött csapatával.

Sokat tett azért, hogy a Hamburgnak volt egy szenzációs korszaka, most pedig az a feladata, hogy megakadályozza az élvonalba kerülésben. S ebben hét játékosára sem számíthat.

 

Így sérülése miatt a védősorban Dárdai Mártonra, a támadók közül pedig Davie Selkére sem. Dárdait az utolsó előtt fordulóban a Mainz elleni hazai találkozón (1-2) a 78. percben le kellett cserélni, és Selke sem hadra fogható.

Az argentin középpályás Santiago Ascacíbar pedig eltiltás miatt nem játszhat. Marcel Lotka játékában még reménykedik a szakvezetés; az orrtörést és enyhe agyrázkódást szenvedő fiatal kapus számára speciális maszk készül – írja az Nso.hu.

– Nagy veszteség lenne, ha nem védhetne, mert jó formában van – mondta Felix Magath a mai sajtótájékoztatón, majd beszélt az esélyekről is. – Amióta átvettem a csapatot, szerintem egyértelmű a fejlődés, és semmi okunk arra, hogy rossz érzésekkel várjuk a párharcot. Éppen elég hasonló próbatételen vagyok túl, hogy meg tudjam ítélni az esélyeket. Úgy vélem, a mi esélyeink jók.

Az osztályozó első mérkőzését csütörtökön Berlinben 77 ezer néző, köztük 15 ezer hamburgi szurkoló előtt játsszák (20.30, tv: Arena 4). A visszavágóra hétfőn kerül sor.

„Be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk címeket nyerni” – nyilatkozta az RB Leipzig kapitánya a szombati Német Kupa-döntő felvezetéseképpen.A magyar válogatott kapusa a Sport Bildnek elmondta, óriási lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy az Európa-ligában a skót Rangers ellenében nem sikerült bejutniuk a döntőbe, de most a hazai sorozatban javíthatnak, és harmadik nekifutásra – a tavalyi és a 2019-es elveszített finálét követően – diadalmaskodhatnak. A 32 éves hálóőr felidézte, amikor 2016-ban a gárda feljutott az első osztályba, óriási volt az ünneplés a városban, és bízik benne, hogy a szombati finálét követően még nagyobb lesz a hangulat. A Német Kupa döntőjét a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, a Gulácsi mellett Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató lipcsei csapat együttesével, a Freiburggal csap össze.

Borítókép: Dárdai Márton és Davie Selke (balra) egyaránt kihagyni kényszerül a csütörtöki meccset (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.