Fucsovics Márton kényszerű búcsúja Rómában

Fucsovics Márton nem jutott főtáblára a római salakpályás tenisztorna férfiversenyében, mert az első szettben 0-4-es állásnál feladta a szerb Dusan Lajovics elleni mérkőzését a selejtező második fordulójában.

MTI, Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 15:16
FUCSOVICS Márton;
Roquebrune-Cap-Martin, 2022. április 13. Fucsovics Márton az argentin Diego Schwartzman ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában 2022. április 13-án. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar teniszező elveszítette az első négy játékot a szerb Dusan Lajovics ellen, majd a találkozó 24 perc után félbeszakadt, mert elkezdett esni az eső. A kényszerű várakozás során Fucsovics jelezte, hogy nem folytatja a mérkőzést.

A világranglista ötvenedik helyén álló játékos legutóbb, a madridi ATP 1000-es versenyen is a selejtező második fordulójában szenvedett vereséget. Akkor a 64. helyen rangsorolt amerikai Maxime Cressey ellen kapott ki három játszmában. Fucsovics a salakpályás szezonban eddig négy győzelmet tud felmutatni: Monte-Carlóban a dél-afrikai Lloyd Harris, Barcelonában előbb az ausztrál Jordan Thompson, majd az argentin Federico Delbonis ellen nyert. A madridi selejtező első fordulójában a spanyol Daniel Merida Aguilar ellen győzött. A harmincéves játékos a korábbi top 10-es argentin Diego Schwartzman és a jelenlegi 10. brit Cameron Norrie ellen szenvedett vereséget, illetve feladta a Dusan Lajovics elleni mérkőzését.

Borítókép: Fucsovics feladta a Lajovics elleni mérkőzését (Fotó: AFP)  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.