Köténygól, amilyet még sohasem láttak + videó

Finnország az Egyesült Államokat szoros meccsen 4-3-ra győzte le, Kanada viszont eljátszadozott Csehországgal, végeredményben 6-1-re ütötte ki a jégkorong-világbajnokság elődöntőjében. Létrejött tehát az álomdöntő, a házigazda, olimpiai bajnok Finnország a sportág első számú hatalmával, egyben címvédő Kanadával játszik vasárnap az aranyéremért.

Magyar Nemzet
2022. 05. 28. 20:22
null
Tampere, 2022. május 28. A finn Harri Pesonen (j) gólöröme a Finnországban zajló jégkorong-világbajnokság elõdöntõjében játszott Finnország-Egyesült Államok mérkõzésen Tamperében 2022. május 28-án. A találkozót finnország nyerte 4-3-ra. MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt Fotó: Kimmo Brandt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jön a hátvéd, páros lábbal próbál blokkolni, de a finn csatár, Joel Armia megtalálja a gombostűnyi rést a lábai között, s bombagólt varr az amerikai kapuba. Kötény hokis módra.

Nagyon leegyszerűsítve Finnország ezzel a találattal győzte le az Egyesült Államokat a jégkorong-világbajnokság elődöntőjében. A házigazdák e góllal 4-2-re növelték az előnyüket a harmadik harmadban, a tengerentúliaknak már csak a szépítésre maradt erejük és idejük. Finnország tehát 4-3-ra nyert és bejutott a fináléba.

Ahol Kanada lesz az ellenfele. Ugyan a csehek szereztek vezetést, de Kanada még az első játékrészben egyenlített, majd a másodikban bő három perc alatt három gólt is berámolt, amivel eldőlt a meccs.

Finnország amellett, hogy a torna házigazdája, idén – a fináléban Oroszországot 2-1-re legyőzve – a téli olimpiát is megnyerte. Kanadát pedig végképp nem kell bemutatni. A legutóbbi hét világbajnokságon hatodszorra is döntős, egyben címvédő, s persze a sportág első számú hatalma. Ha már Oroszországot kizárták a vb-ről, akkor a finn–kanadai párosítás az álomdöntő.

Jégkorong-világbajnokság

Elődöntők:
Kanada–Csehország 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)
Finnország–Egyesült Államok 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

A vasárnapi program:
a 3. helyért: Egyesült Államok–Csehország 14.20
döntő: Finnország–Kanada 19.20

Borítókép: Finn gólöröm (Fotó: MTI/EPA/COMPIC/Kimmo Brandt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.