Kruscsics úgy nem mondott semmit, hogy mondott valamit Zivzivadzéról

A labdarúgó NB I 30. fordulójában a Gyirmót meglepetésre 2-2-t játszott Újpesten. A két vezetőedző közül az újpesti Milos Kruscsics bár nem akarta, véleményezte Budu Zivzivadze ellezserkedett tizenegyesét is.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 9:40
Budu Zivzivadze
Zivzivadze Fotó: Tumbász Hédi - Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó percben vette el a győzelmet az Újpesttől a Gyirmót, a 90. percben esett góljával mentette 2-2-re a vasárnapi mérkőzést. A lilák számára csalódás az eredmény, hiszen harcban állnak a negyedik helyért, és ehhez nagyon szükségük lett volna a kezükből kicsúszott pontokra.

A mérkőzés egyik legemlékezetesebb jelenete Budu Zivzivadzéhoz fűződik. Az újpesti csatár 1-1-es állásnál lezserül, Panenka-módra hajtott végre egy tizenegyest, ám a labdát a léc fölé löbbölte – így azért kínos tizenegyest rontani, nem csoda, ha néhány másodpercre az egész stadionra csönd borult.

 

A mérkőzés után Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője kapott kérdést erről a büntetőről, és furcsa választ adott. Először kijelentette, hogy a tizenegyesről nem mond semmit, majd így folytatta:

– Budu Zivzivadze profi, pontosan érzi a szituáció súlyát. Az ő döntése volt, hogy ilyen módon végzi el a büntetőt. Az utóbbi időben rengeteg gólt szerzett, amivel sokat segített a csapatnak.

 

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Azaz: mégis csak mondott valamit… Természetesen értékelte a mérkőzést is:

– Nincs okunk a szomorkodásra. Na jó… Kicsit persze bosszúsak vagyunk, hogy nem győztünk, de mindent megtettek a játékosok: küzdöttek, irányították a meccset, mezőnyfölényben voltak. Ráadásul rengeteg gólhelyzetünk akadt, mégsem tudtunk nyerni. Tetszett, hogy játszottuk a futballt, ám ilyen a sport – néha ad, néha pedig elvesz. Banai Dávidnak az első félidőben az egyik párharc során megrúgták a kezét, az ujját fájlalta. Azt még nem tudjuk, eltört-e vagy sem, ez majd a vizsgálatok után derül ki.

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője természetesen elégedett volt az eredménnyel. Csapatának már a halványnál is halványabb a reménye a bennmaradásra, de erre nem tért ki a szakember:

– Az első félidőben védekezésben több hibát követtünk el, ezeket ki akartuk javítani. A második játékrész jobb volt, bár nagy fölényben játszott az Újpest. A fordulás után pillanatnyi lehetőségeink voltak, ám nem oldottuk meg jól a befejezéseket. A játék képe nem azt mutatta, hogy egyenlítünk, ám bizonyította a csapat, hogy van tartása. A meccs képe alapján ez a pont bravúr. Az Újpest nagy nyomást helyezett ránk, ám ragyogóan védett a kapusunk. Az elmúlt két hazai meccsünkön szerzett egy-egy pont fájóbb, azokban a találkozókban több volt.

Borítókép: Budu Zivzivadze ezúttal nem talált a kapuba (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.