Lipcsei Péter: „Az első húsz percben egy-két játékosom elfehéredett…”

A Diósgyőr hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Soroksárt a labdarúgó NB II utolsó előtti fordulójában. Mindkét edző másképp látta a mérkőzés tanulságait. A hazaiak mestere, Dragan Vukmir és Lipcsei Péter értékelése is érdekesen alakult.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 7:29
A Soroksár edzője szerint bátrabban kellett volna játszania a csapatának Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül feszült, közepes színvonalú mérkőzésen a Diósgyőr életben tartotta a feljutási reményeit, miután hétfőn 1-0-ra legyőzte a Soroksár együttesét. A borsodiak hátránya három pont a második helyen álló Kecskeméttel szemben, tehát Dragan Vukmir csapata csak abban az esetben juthat fel az élvonalba, ha a záró körben begyűjti a három pontot, az előtte álló Kecskemét viszont pont nélkül marad.

Dragan Vukmir, a DVTK edzője nem szaladt előre az időben, ő a Soroksár elleni meccs értékelésére összpontosított. – Elsősorban gratulálok a játékosoknak a győzni akaráshoz, a nagy nyomás ellenére nagy akarattal játszottak. Az első húsz percben nyomtunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd a videózáskor kiderül, járt volna-e a javunkra egy büntető vagy nem. Az első félidő tanulsága, hogy jobban ki kell használni a lehetőségeket. A szünet után szerettük volna jobban zárni a területeket, hogy ellenfelünk ne tudjon gólt szerezni, és ezt a célunkat is elértük. Megérdemelten nyertünk! – idézi a Diósgyőr honlapja a szerb szakvezetőt.

Fotó: Dvtk.eu

Lipcsei Péter, a vendégek edzője szerint csapata megilletődötten kezdett, ezért is maradt pont nélkül Diósgyőrben. – Az első félidőben volt egy húsz perces periódus, amikor a DVTK ránk jött, próbáltunk ellenállni, nehéz volt. A játékosoknak azt mondtam, kicsit agresszívebben kellett volna játszani. Feljöttünk Diósgyőrbe, szép stadion, jó pálya, villanyfény, azonban az első húsz percben egy-két játékosom elfehéredett. A második félidőben rendeztük a sorainkat, nem volt semmi probléma, ebből az időszakból nem is tudok diósgyőri ziccert mondatni. Rúgtunk egy gólt, amit meg kell nézni, miért nem adott meg a játékvezető. Gratulálok a DVTK-nak, kívánom, hogy érjék el a céljukat! – zárta a gondolatait Lipcsei Péter.

Az utolsó forduló előtt a Diósgyőr a harmadik, a Soroksár a 10. helyen áll a labdarúgó NB II-ben.

Borítókép: Lipcsei Péter szerint nem kellett volna annyira berezelnie a csapatának a mérkőzés kezdetén (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.