Diósgyőri pánik: megalázott játékos, kitiltott szurkolók

Nem éppen acélos teljesítménnyel, de a DVTK 1-0-ra csak legyőzte a Soroksárt a labdarúgó NB II 36. fordulójának zárómérkőzésén és versenyben maradt a feljutást jelentő második helyért. A Kecskemét előnye két fordulóval a zárás előtt persze így is három pont. A feszült diósgyőri helyzetről árulkodik, hogy a szervezett szurkolói csoportok tagjait érvényes jeggyel sem engedték be a stadionba, a vezetőedző, Dragan Vukmir pedig alaposan megalázta az egyik játékosát: a szünetben be-, a 72. percben pedig lecserélte Németh Máriót.

Magyar Nemzet
2022. 05. 09. 22:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hibázhat többet a DVTK, de könnyen lehet, már ez is kevés a feljutás érdekében. Éppen ezért meglepetten konstatálhattuk, hogy alig volt néző a Soroksár elleni hétfő esti mérkőzésen. Idővel aztán kiderült, mi az oka az érdektelenségnek. A klub érvényes jeggyel sem engedte be a szervezett szurkolói csoportok tagjait, ahogy arról az Ultras Diósgyőr a Facebook-oldalán számolt be.

Idővel remélhetőleg arra is magyarázatot kapunk – az elmúlt hetek megannyi furcsa eseménye mellett –, miért szánta rá magát a klub ilyen végletes döntésre.

A szurkolók nélkül még gyengébbnek tűnt az alacsony színvonalú mérkőzés, amibe csupán Eppel Márton lehelt némi életet: a center a 28. percben Szűcs beadásából mesterien fejelt a Sorokság kapujába.

A feszült diósgyőri állapotokhoz adalék, hogy Dragan Vukmir vezetőedző a szünetben Zsolnai helyett pályára küldte Németh Máriót, a 72. percben, tehát kevesebb mint fél óra elteltével viszont már le is hozta a középpályást

Biztosan van szakmai magyarázat a bizarr döntésre, laikusként nem úgy tűnt, mintha Németh kilógott volna a mezőnyből, igaz, nem is emelkedett ki.

A 80. percben egy pillanatra azt hihettük, már most szertefoszlanak a diósgyőri álmok, hiszen szöglet után Lovrencsics Balázs kapásból szép gólt rúgott, csak éppen Katona a kapufa bal tövénél lesen maradt, s bizony nem állíthattuk, hogy ne zavarta volna Danilovics kapust, Pillók játékvezető helyesen érvénytelenítette a találatot.

A hajrá percei eseménytelenül teltek. Azazhogy mégsem. Lehet, hogy az ultrákat kitiltották, de a békés drukkerek is nehezen viselik szeretett csapatuk vergődését, az utolsó percekben a jól ismert rigmussal üzenték meg lesújtó véleményüket. 

A lényeg persze a matek: 1-0-s győzelmével a Diósgyőr három pontra faragta a hátrányát a második helyezett Kecskemét mögött. Még két forduló van hátra az NB II-ből, a két csapat menetrendje a következő:

Kecskemét: Haladás (5. helyezett, idegenben), Szentlőrinc (15., otthon).

Diósgyőr: Ajka (8., idegenben), Budafok (14., otthon).

A Haladás és az Ajka előtt már nincs érdemi tét, a Szentlőrinc és a Budafok viszont a kiesés elől menekül. Lehetnek még izgalmak, de a három pont jelentős előny, a Kecskemét feljutása tűnik valószínűbbnek.

Borítókép: Csak a gól miatt volt okuk az örömre a diósgyőrieknek

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.