Nőügy miatt nem játszhat az AS Roma hőse a magyarok ellen?

Nicolo Zaniolo kikerült az olasz labdarúgó-válogatott júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzéseire, többek közt a Magyarország elleni, jövő heti összecsapásra készülő keretéből. Hivatalosan bokasérülés miatt maradt ki az AS Roma támadója. Nem hivatalosan sokkal pikánsabb a sztori.

Magyar Nemzet
2022. 05. 30. 20:54
ZANIOLO, Nicolo
Tirana, 2022. május 25. Nicolo Zaniolo, az AS Roma (b) és Marcos Senesi, a Feyenoord játékosa a labdarúgó Konferencia-liga döntõjében játszott AS Roma - Feyenoord mérkõzésen Tiranában 2022. május 25-én. MTI/EPA/Malton Dibra Fotó: Malton Dibra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt szerdán az AS Roma megnyerte a Konferencia-ligát, s a Feyenoord elleni döntő egyetlen gólját Nicolo Zaniolo szerezte. A 22 éves támadó – ha éppen nem sérült – tagja az olasz válogatott keretének, így volt ez legutóbb márciusban, amikor játszott is Törökország ellen, és így volt a nyári NL-meccsekre szóló kerethirdetéskor.

Csakhogy Zaniolo kikerült a válogatottból, amely szerdán Argentína ellen barátságos meccset játszik, majd az NL A divízió harmadik csoportjában sorrendben Németország, Magyarország, Anglia, majd újfent Németország ellen lép pályára az előttünk álló bő két hétben.

Zaniolo hivatalosan bokasérülés miatt került ki Roberto Mancini csapatából, valójában azonban más lehet a háttérben. Nőügy.

Zaniolo tavaly áprilisban szakított Chiara Nasti influenszerrel, aki ezután összejött a városi rivális Lazio támadójával, Mattia Zaccagnival. A pár össze is házasodott azóta, s hamarosan gyermekük születik.

Az Ekl-döntőt követő ünneplésén a Roma-drukkerek azt énekelték, hogy Zaniolo a gyermek apja. Zaniolót pedig lefilmezték, ahogy a kupagyőztes csapatot szállító, nyitott tetejű buszon jót derült ezen a rigmuson.

Mivel az olasz válogatottnak nemcsak Zaniolo, hanem a másik érintett, a Lazio játékosa is a tagja, az ügy komoly feszültségforrás lehetne a két labdarúgó között. Ez lehetett a valódi oka annak, hogy Zaniolo végül kimaradt a nemzeti csapatból, sejteti a Football Italia cikke.

Akárhogy is, a magyar válogatottnak eggyel kevesebb veszélyes olasz támadót kell majd féken tartania.

Borítókép: Nicolo Zaniolo, az AS Roma (b) és Marcos Senesi, a Feyenoord játékosa a labdarúgó Konferencia-liga döntőjében játszott AS Roma–Feyenoord mérkőzésen Tiranában 2022. május 25-én (Fotó: MTI/EPA/Malton Dibrao) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.