A magyar BL-győztes meglepő vallomással jelentkezett

Tomori Zsuzsanna nem hitte volna, hogy csapatával Budapesten 15 ezer ember előtt legyőzi a Győrt a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, és azt sem, hogy ennyire megéri elmenni idegenlégiósnak. A 34 éves átlövő a BL-döntő után azt is elmondta, hogy büszke arra, hogy még mindig keresik az átigazolási piacon.

Magyar Nemzet
2022. 06. 06. 8:22
OFTEDAL, Stine; TOMORI Zsuzsanna
Budapest, 2022. június 5. Stine Oftedal (j), a Gyõr és Tomori Zsuzsanna (b), a Kristiansand játékosa a kézilabda nõi Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand mérkõzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. június 5-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pozitív hangulatú, remek hétvége volt Budapesten. Nem gondoltam volna, hogy itthon 15 ezer ember előtt legyőzzük a Győrt – mondta a Győr elleni döntőben két gólt szerző 34 éves átlövő, aki főleg a hét a hat elleni támadó játékban vállalt főszerepet a Vipers taktikájában. Tomori két szép gólt dobott a Győrnek a döntő második félidejében.

– Sokat gyakoroltuk a hét a hat elleni játékot, ült az edzőnk taktikája, örülök, hogy én is részese lehettem ennek a sikernek – folytatta a tapasztalt játékos, aki korábban zsinórban három BL-t nyert 2017 és 2019 között az ETO-val.

Tomori dicsérte a kapust, Katrine Lundét, aki hihetetlen nagy stabilitást adott a csapatának, majd kitért arra, milyen bölcs döntés volt kipróbálnia magát külföldön.  Jól sikerült ez az év. Kicsit csalódott vagyok, mert hogy ha hamarabb próbálom ki magam külföldön, talán még jobban is alakulhatott volna a pályafutásom. Norvégiában két-három hónap alatt lement rólam minden feszültség és nyomás. Felszabadult, boldog hangulatban jártam edzésekre, ahol szintén remekül éreztem magam. Tudom, ez sablonszövegnek hat, de higgye el, ez tényleg így volt – mondta Tomori.

A játékos a jövőjéről is ejtett szót. – Szeretnék még egy-két évet játszani. Még nem tudom, hogy ez Kristiansandban valósul-e meg vagy máshol. Talán a jövő héten eldől a sorsom. Mindenesetre boldog vagyok, hogy 34 évesen még felvetődik a nevem egy-két klubnál – mondta a BL-döntő idei egyetlen magyar győztese.

Borítókép: Tomori nem sok teret hagyott a Győr irányítójának, Stime Oftedalnak (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.