Bánhidi tegnap döntötte el, hogy játszani fog a Veszprém ellen

Kisebb meglepetésre Bánhidi Bencét nem csak benevezte, játszatta is a Szeged a Veszprém elleni férfikézilabda bajnoki döntőn. Az érintett még nem teljesen egészséges, de mindenképpen játszani akart a rangadón. Az edzője, Juan Carlos Pastor neki is köszönetet mondott a hősies helytállásért.

Magyar Nemzet
2022. 06. 03. 21:20
Bánhidi Bence végül vállalta a játékot Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém 29-28-ra nyert a Pick Szeged otthonában a férfikézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén. A találkozó után a két edző, és mindkét csapat egy-egy játékosa értékelte a látottakat. a hónapok óta sérüléssel bajlódó világklasszis beálló kisebb meglepetésre vállalta a játékot. – Nem vagyok százszázalékos állapotban, de a héten a csapattal edzettem, és tegnap dőlt el, hogy vállalni tudom a játékot – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a szegediek kapitánya. Bánhidi hozzátette, hogy nem volt szép kézilabda, inkább küzdelem és harc volt a pályán. – Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mert a kezünkben volt a meccs. Amit az elmúlt három-négy hónapban láthattuk, ez mai is így volt: sok ziccert és hétméterest hibáztunk. A következő héten fel kell készülnünk, 150 százalékot kell nyújtanunk a visszavágóra – fogalmazott Bánhidi. 

Az edzője, Juan Carlos Pastor az ő hősiességét is megemlítette. Gratulálok a játékosoknak, elsősorban azoknak, akik keveset edzettek az utóbbi időben a sérülés miatt. Ők segítették a munkánkat a döntőben, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy mindenki ezt tette volna a helyükben. A Veszprém edzőjével, Momir Iliccsel egyetértek, az egygólos vereség nem nagy különbség, ledolgozható a hátrány a visszavágón. Tudtunk vezetni három góllal, de nem tudtuk megtartani az előnyt, ennyi ziccert nem lehet büntetlenül kihagyni. A meccs játékosa megint az ellenfél kapusa volt. Előre kell nézni, most két nap pihenő következik, aztán felkészülünk a veszprémi meccsre – mondta Pastor. 

A már említett veszprémi edző, Momir Ilics nem volt elájulva a játék színvonalától. – Kemény meccs volt, a küzdőszellem dominált, de nem volt szép a játék. Még csak a párharc felénél járunk, a következő meccsnek úgy kell nekivágnunk, mintha 0-0-ról kezdődne minden – mondta Ilics.

A veszprémiek győztes góljának szerzője, Omar Jahjának van némi hiányérzete. – Nem teljesítettünk rosszul, de ennél több van a csapatunkban, remélem, ezt be is bizonyítjuk a visszavágón – mondta a hét gólig jutó egyiptomi átlövő.

Borítókép: Bánhidi végül vállalta a játékot (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.