Ferencz Csaba utolsó másodperces triplájával egyenlített a Körmend

Alacsony színvonalú, inkább küzdelmes, mint jó, ugyanakkor rendkívül izgalmas mérkőzést hozott a férfi-kosárlabdabajnokság döntőjének második találkozója. Szinte végig a Falco KC Szombathely vezetett Körmenden, a hazai csapat többnyire csak kapaszkodott az ellenfele után, ám Ferencz Csaba utolsó pillanatban célba érő triplájával a hazai csapat győzött 69-68-re. Ezzel a párharc állása 1-1.

2022. 06. 18. 17:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elképesztő volt az első negyed! Láthattunk mindent, aminek nincsen köze a jó kosárlabdához, és sajnos zömmel csak azt… A hangulat parádés lett volna, hiszen zsúfolásig megtelt a körmendi csarnok, ám a szombathelyi szurkolók kétszer is viccesnek találták, hogy vezényszóra papírlapocskák százait szórják a parkettre, percekbe telt letakarítani és megszüntetni a sérülésveszélyt. Az viszont vicces volt, hogy erre nem volt személyzet, a játékosoknak kellett seprűt ragadniuk.

Ami pedig a játékot illeti, az cseppet sem volt méltó egy döntő színvonalához. Öt perc elteltével 5-4-re vezetett a hazai csapat, amelyből csak Stefan Savic talált a gyűrűbe, a vendégeknél pedig csak Váradi Benedek tudott eredményes lenni. Kevés pont, rengeteg hiba és eladott labda – ez jellemezte az első tíz percet, amely 13-9-es szombathelyi vezetéssel zárult.

 

 

A Falco szedte jobban össze magát, elsősorban Somogyi Ádám pontos célzásainak köszönhetően, és ezzel folyamatosan tudott tartani egy öt pont körüli előnyt. Inkább harcoltak és küszködtek a játékosok, mintsem meggyőzően játszottak volna, és ezt rendkívül rossz dobószázalékkal tetézték. Egyik csapatban sem akadt vezéregyéniség, aki lendíteni tudott volna játékon, a nagyszünetben a vendégek vezettek 32-28-ra.

És ez a szünet sem hozott javulást a színvonalban. Kibrusztolt kosarakat láthattunk rengeteg pontatlansággal, olykor egészen nagy ziccerek maradtak ki, igaz, emellett roppant kemény és elszánt küzdelem zajlott a pályán. A meccset látva az egykori labdarúgóedző, Haász Sándor egyik meccs utáni nyilatkozata juthatott az eszünkbe: „Ma úgy harcoltunk, mint az oroszlánok, de sajnos úgy is futballoztunk…”

 

A 25. percben Benke Szilárd triplájával kilenc pontra növelte az előnyét a Falco, de nem tudott lendületben maradni, és a szívósan küzdő Körmend, elsősorban Maliek White pontjaival, felzárkózott 50-48-ra a negyedik negyed kezdetére. Közel állt az egyenlítéshez, de két eladott labdából kialakuló szombathelyi ziccerrel visszaállt a vendégek hatpontos vezetése. Ferencz Csaba triplájával és Wesley Gordon kosaraival azonban kapaszkodott a házigazda, sőt két és fél perccel a vége előtt a vezetést is megszerezte. 

Óriási izgalmakat hozott a hajrá. A Szombathely Golomán Györgynek köszönhetően visszavette az előnyt, de Ferencz Csaba újabb hárompontossal kiegyenlített 45 másodperccel a vége előtt 66-66-ra. Váradi Benedek talált a gyűrűbe, és az utolsó hazai támadásnál Ferencz Csaba az utolsó másodpercben ismét a gyűrűbe talált egy triplából, és ezzel a szinte végig az eredmény után loholó Körmend 69-68-ra megnyerte a meccset és kiegyenlítette 1-1-re a párharcot.

Férfibajnoki döntő, 2. mérkőzés: Egis Körmend–Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 69-68 (9-13, 19-19, 20-18, 21-18). Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása 1-1. A következő mérkőzés Szombathelyen lesz június 21-én, kedden 18.30 órakor, a negyedik találkozót pedig június 24-én, pénteken rendezik ugyancsak 18.30 órakor Körmenden. Ha szükség lesz rá, akkor a mindent eldöntő ötödik meccsre június 26-án, vasárnap 18.30 órakor kerül sor Szombathelyen.

Borítókép: Ferencz Csaba szinte csodát tett az utolsó percben (Fotó: Vas Népe/Szendi Péter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.