Újjáélesztett dinasztia: bajnok a Golden State Warriors!

A Golden State Warriors 103-90-re megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének hatodik mérkőzését a Boston Celtics otthonában, ezzel lezárta a párharcot, és hét éven belül negyedik, összességében hetedik bajnoki címét szerezte meg.

K. D.
2022. 06. 17. 6:46
Stephen Curry Golden State Warriors
Fotó: Twitter/NBA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stephen Curry tudta, hogy megcsinálta, és könnyekben tört ki. A Golden State Warriors, amely az előző két szezonban a sérülések miatt még a rájátszásba sem jutott el, visszaért a csúcsra, ismét az NBA bajnoka lett, legnagyobb sztárját pedig karrierje során először a döntő legjobbjának (MVP) is megválasztották.

A finálé hatodik meccsének kulcsa az első negyed végétől a második elejéig tartó időszak volt, amelyet 21-0-ra nyert meg a Warriors, innentől kezdve pedig nem engedte magához közel a Boston Celticst. Ennyi pontot válasz nélkül ötven éve nem szerzett csapat az NBA nagydöntőjében.

Curry az ötödik meccs szokatlanul gyenge dobóteljesítménye után a hatodik találkozón ismét elemében volt: 34 pontig jutott, és ő lett az első játékos a ligadöntő történetében, aki eljutott 150 sikeres tripláig.

Nem lehetett kérdés, hogy az alapszakasz legjobbjának korábban már kétszer is megválasztott játékos végre a döntő MVP-díját is bezsebeli.

Az idény elején senki nem gondolta, hogy újra itt leszünk, de a csapat tagjai hittek benne. Korábban háromszor is megnyertük a bajnoki címet, aztán a sérülések a legmélyebb szakadékba taszítottak minket. Keményen dolgoztunk, hogy visszakapaszkodjunk onnan, és az elmúlt három év nehézségei miatt ez a mostani bajnoki cím többet jelent a korábbiaknál

mondta Curry, még mindig a könnyeivel küszködve.

Curry mellett Steve Kerr vezetőedző, a játékosok közül pedig Klay Thompson, Draymond Green és Andre Iguodala már tagja volt a dinasztiát elindító 2015-ös bajnokcsapatnak is, az elmúlt két év viszontagságai után ők értékelhették a legjobban, hogy a Warriors visszatért a csúcsra, és hét éven belül a negyedik bajnoki címét nyerte meg. A névsorból a harmincnyolc éves Iguodala a kakukktojás, ő sérülései miatt az idei meneteléshez nem tudott sokat hozzátenni, de a 2015-ös döntő MVP-je megkapta azt a gesztust Kerrtől, hogy az utolsó másodperceket ő is a pályán tölthette.

A Boston Celtics hiába mutatott be elképesztő menetelést a rájátszásban, majd vezetett 2-1-re a nagydöntőben, nem tudta győzelemmel lezárni az idényt, így a csapat továbbra is holtversenyben tartja a bajnoki címek rekordját a Los Angeles Lakersszel (17). A Warriors viszont immár egyedül harmadik a listán, hetedik sikerével maga mögött hagyta a Chicago Bullst.

NBA, nagydöntő, 6. mérkőzés

Boston Celtics–Golden State Warriors 90-103

4-2-es összesítéssel bajnok a Golden State.

Borítókép: Stephen Curry lett a döntő legjobbja (Fotó: Twitter/NBA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.