Nagy malőr Bécsben: másfél órás csúszással kezdődött az NL-meccs + videó

A világbajnok francia labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a horvát együttes vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának hétfői játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 7:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Splitben 34 ezer néző előtt lejátszott Horvátország–Franciaország találkozón, a legutóbbi vb-döntő párosításán Adrien Rabiot találatára a hajrában a hazaiaktól Andrej Kramaric büntetőből válaszolt. A vendégeknél és sem lépett pályára, bár a kispadon mindketten ott ültek. A 62. percben becserélt három helyzetet is kihagyott.

Didier Deschamps, a csoportban a dánok ellen 2-1-es hazai vereséggel kezdő franciák szövetségi kapitánya azonban nem dőlt a kardjába.

– Ha nem is teljesen, de azért elégedett vagyok. A vezetésünk birtokában megduplázhattuk volna az előnyünket, ehelyett mi kaptunk gólt, ám ez az 1-1 sem rossz eredmény. A Nemzetek Ligája jó lehetőség arra, hogy felkészüljünk a világbajnokságra, most kísérletezhetünk, és ezt maximálisan ki is használjuk – nyilatkozta Deschamps.

A horvátoknál mérföldkőhöz érkezett pályafutásában, a BL-győztes Real Madrid 36 esztendős középpályása – aki klubtársával, Benzemával természetesen összeölelkezett – 150. alkalommal szerepelt a horvát válogatottban, először húszévesen. Azt mondani sem kell, hogy hazájában egy ideje már ő rekorder, a mögötte második Darijo Srna 134 válogatottsággal áll.

Ugyanebben a csoportban az Ausztria–Dánia mérkőzést Bécsben az Ernst Happel Stadionban áramszünet miatt másfél órás késéssel csak 22.15-kor tudták elkezdeni, s a meccset végül a vendégek nyerték meg 2-1-re. A szurkolók a kezdésig jobb híján maguk világítottak a telefonjaikkal. A rendszert egyébként hamarabb helyreállították, de a rendezők biztosak akartak lenni abban, hogy stabilan működik. A találkozó kezdetéig a nézők remekül szórakoztak – a lefújás után persze már kevésbé voltak boldogok a hazai vereség után...

A csoportban a világbajnok franciák a harmadik, a vb-ezüstérmes horvátok a negyedik helyen állnak – ki gondolta volna ezt?!

Nemzetek Ligája, 2. forduló:

A divízió:
1. csoport:
Horvátország–Franciaország 1-1 (0-0), Ausztria–Dánia 1-2 (0-1). Az állás: 1. Dánia 6, 2. Ausztria 3, 3. Franciaország 1 (2-3), 4. Horvátország 1 (1-4).

B divízió:
2. csoport:
Izland–Albánia 1-1 (0-1). Az állás: 1. Izland 2 pont/2 mérkőzés, 2. Izrael 1/1 (2-2), 3. Albánia 1/1 (1-1)

C divízió:
3. csoport:
Szlovákia–Kazahsztán 0-1 (0-1), Fehéroroszország–Azerbajdzsán 0-0. Az állás: 1. Kazahsztán 6 pont, 2. Szlovákia 3, 3. Fehéroroszország 1 (0-1), 4. Azerbajdzsán 1 (0-2)

D divízió:
1. csoport:
Andorra–Moldova 0-0, Lettország–Liechtenstein 1-0 (0-0). Az állás: 1. Lettország 6 pont, 2. Moldova 4, 3. Andorra 1, 4. Liechtenstein 0

MAI MŰSOR

A divízió:
3. csoport:
20.45: Németország–Anglia, München (tv: Spíler 2)
20.45: Olaszország–Magyarország, Cesena (tv: M4 Sport)

B divízió:
3. csoport:
18.00: Finnország–Montenegró, Helsinki (tv: Spíler 2)
20.45: Bosznia-Hercegovina–Románia, Zenica (tv: Spíler 1)

C divízió
1. csoport
20.45: Litvánia–Törökország, Vilnius (tv: Arena 4)
20.45: Feröer–Luxemburg, Tórshavn

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben rendezik. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Borítókép: Bécsben a szurkolók a kezdésig jobb híján maguk világítottak (Forrás: Twitter/GOAL Italia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.