Óriási üzletet kötött a spórolásra kényszerülő Inter

Romelu Lukaku a következő szezonban ismét a milánói Intert erősíti, miután a Chelsea kölcsönadta az olasz klubnak.

Magyar Nemzet
2022. 06. 29. 21:09
Crystal Palace vs Chelsea FC Romelu Lukaku
epa09772474 Romelu Lukaku of Chelsea warms up for the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Chelsea FC in London, Britain, 19 February 2022. EPA/Vince Mignott EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: EPA/Vince Mignott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romelu Lukaku a 2020/21-es idényben vezéregyénisége volt a tizenegy év után ismét bajnoki címet nyert Internazionalénak. A milánói klub azonban nehéz anyagi helyzete miatt lemondott a támadóról, a Lukakuért a Chelsea-től kapott 113 millió euró pedig nagyon jól jött az Inter kasszájának.

A klub Lukaku nélkül is az utolsó fordulóig versenyben volt a címvédésért, de végül elbukott az AC Milannak szemben. A belga viszont rosszabbul járt, a Chelsea-nél egyáltalán nem érezte jól magát, és az sem tett jót a londoni hangulatnak, hogy már Lukaku már télen arról nyilatkozott: szívesen visszatérne Milánóba.

Nos, Lukaku kívánsága teljesült: a Chelsea a tavalyi átigazolási díjhoz képest potom összegért, nyolcmillió euró fejében egy évre kölcsönadta a belgát az Internek. Lukaku még abba is belement, hogy a londoni tizenkétmillió helyett Olaszországban csak nyolcmilliót keres majd az idényben.

Az Internek pontosan ilyen üzleti lépésekre van szüksége: a klub százmillió eurót keresett, és egy év után visszakapta egyik legjobb labdarúgóját. A Chelsea sokkal kevésbé lehet elégedett az ügylettel.

Borítókép: Romelu Lukaku a Chelsea-nél nem érezte jól magát (Fotó: EPA/Vince Mignott)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.