Sikerült visszavágni, a legjobb négy között a női válogatott!

Elődöntős a nőivízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben 7-6-ra verte Ausztrália csapatát.

2022. 06. 28. 22:04
RYBANSKA Natasa
Budapest, 2022. június 28. Rybanska Natasa (k) a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Ausztrália - Magyarország mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019-es kvangdzsui világbajnokságon az ausztrál csapat akadályozta meg a magyar válogatottat abban, hogy érmet szerezzen, a bronzmérkőzésen 10-9-re verték a mieinket. Kedd este még nem érem volt a tét, de ismét fontos meccsen találkozott egymással a két együttes, a hazai rendezésű vb negyeddöntőjében.

A szigetországiak alig egy perc elteltével megszerezték a vezetést, Keszthelyi Rita megpróbált azon nyomban válaszolni, de labdája a kapufáról kifelé pattant. A csapatkapitány következő helyzete azonban már nem maradt ki. Gurisatti Gréta góljával már nálunk volt az előny, a negyed lezárultakor viszont újra az ausztrálok vezettek, hiába támadhatta végig a magyar válogatott az utolsó percet. (2-3)

A második játékrészben mintha be lettek volna oltva a góllövés ellen a csapatok, hat és fél perc eltelt anélkül, hogy változott volna az eredmény, Bíró Attila lányai többek közt egy kettős emberfórt is kihasználatlanul hagytak. Keszthelyi törte meg végül a gólcsendet, a nagyszünetben így 3-3 volt az állás.

A második félidő első perceiben Vályi Vanda, a végén Rybanská Natasa talált be, de a vendégek Magyari Alda eszén továbbra sem tudtak túljárni, a záró felvonás tehát kétgólos magyar előnnyel indult. (5-3)

A szemszögükből két szerzett gól nélkül eltelt negyedet követően az utolsóban javítani tudtak az ausztrálok, és ötméteresből szépítettek, de Rybanská újabb találatával ismét kettővel ment a magyar válogatott. Ebből egyet meg tudott őrizni a mérkőzés végére, 7-6-ra győzött, és az elsődleges célt teljesítve bejutott a legjobb négy közé. A csütörtöki elődöntőben a görögöket legyőző Hollandia vár a mieinkre. A másik ágon a címvédő Egyesült Államok és Olaszország válogatottja csap össze egymással.

Negyeddöntő:
Ausztrália–Magyarország 6-7 (3-2, 0-1, 0-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 3, Rybanská 2, Gurisatti, Vályi 1-1

További keddi eredmények:

negyeddöntők, nők:
Hollandia–Görögország 12-7 (3-1, 3-2, 3-3, 3-1)
Egyesült Államok–Spanyolország 13-8 (3-3, 3-2, 5-3, 2-0)
Olaszország–Franciaország 17-7 (3-2, 4-1, 6-1, 4-3)

alsóház (Szeged):

a 9-12. helyért:
Kanada–Kazahsztán 19-11 (3-2, 6-3, 5-3, 5-3)
Új-Zéland–Argentína 13-7 (3-3, 4-2, 4-1, 2-1)

a 13. helyért:
Dél-Afrika–Brazília 8-7 (2-2, 3-3, 0-1, 3-1)

a 15. helyért:
Thaiföld–Kolumbia 10-6 (2-2, 1-2, 2-2, 5-0) 

Borítókép: Rybanská Natasa (kék sapkában) az ausztrál játékosok gyűrűjéban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.