Visszacsalogatta korábbi világsztárjait a BL-döntős ETO

Új időszámítás kezdődik Győrben. Visszaszállingóznak a korábbi klasszisok a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához. A szlovén átlövő, Ana Gros tíz, a holland beálló, Yvette Broch négy év után tér vissza az ötszörös BL-győzteshez.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 18:26
GROS, Ana
Érd, 2022. április 2. A ljubljanai Ana Gros a nõi Bajnokok Ligája negyeddöntõbe jutásért játszott FTC-Rail Cargo - Krim Mercator Ljubljana visszavágó mérkõzésen az Érd Arénában, 2022. április 2-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana 26-22. MTI/Kovács Anikó Fotó: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri klub a honlapján kiemelte: a már korábban bejelentett Line Haugsted és Sandra Toft után két korábbi klasszisuk visszatérésével kialakult a 2022/23-as szezonra tervezett végleges keretük.

A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 31 éves beálló Broch 2015 és 2018 között szerepelt már a győrieknél, akiknél 134 tétmeccsen 397 gólt szerzett. A zöld-fehér csapattal háromszoros bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes és kétszer hódította el a BL-serleget. Broch 2018 után szüneteltette karrierjét, majd a 2020/21-es szezonban a Metz együttesébe tért vissza, az elmúlt idényben pedig a román CSM Bucurestiben szerepelt.

Broch legutóbb a bukaresti CSM színeiben a Fradi ellen is játszott: 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A szintén 31 éves Gros 2012 után tér vissza Győrbe. A klasszis átlövő először mindössze 19 évesen, 2010-ben lett a győriek játékosa, két idény alatt 83 tétmérkőzésen 226 gólt szerzett, és két bajnoki elsőséget, valamint két Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Első győri időszakát követően a Thüringer, a Metz, a Brest Bretagne, majd a CSZKA Moszkva játékosa volt, amellyel márciusban – az ukrajnai konfliktus miatt – felbontotta szerződését. Tavasszal így már a Krim Ljubljanában játszott.

A Győri Audi ETO kerete a következő szezonban:

Görbicz Anita elnök közölte: Broch egy plusz egy évre szóló megállapodást írt alá a klubbal, Gros pedig két évre kötelezte el magát.

Borítókép: Ana Gros tíz év után tért vissza Győrbe (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.