Dicséret a javából: több ilyen helyre van szükségünk az F1-ben!

Közkedvelt helyszín a Formula–1-es versenynaptárban a Hungaroring, de a pilótáknak nemcsak a magyar pálya kanyarkombinációi okoznak örömet, hanem Budapestre is szívesen térnek vissza.

Magyar Nemzet
Forrás: M4 Sport, Nemzeti Sport2022. 07. 30. 13:02
Russell F1 Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pilóták körében nagyon népszerű a magyar versenyhelyszín, és a Hungaroring mellett Budapestet is nagyon kedvelik. Így van ezzel George Russell (Mercedes) is, aki csapata sajtótájékoztatóján dicséretekkel halmozta el fővárosunkat:

– Ez egy nagyon szenvedélyes város. Mindig szeretek Budapestre jönni. A pálya rendkívüli, az időjárás általában klassz, a város csodálatos. Ez összességében egy nagyszerű élmény. Több ilyen helyre van szükségünk a Formula–1-ben! 

– idézi a brit versenyzőt az M4 Sport.

A címvédő (Red Bull) a Nemzeti Sportnak elárulta, ő olykor a magyar versenyhétvégén kívül is ellátogat hazánkba.

– Szép emlékeim vannak minden egyes évből, amikor itt voltam. Nagyon szeretek visszajárni, annyira, hogy néha még privát tesztek és más programok miatt is eljövök ide. Az ember minden egyes futamot igyekszik megnyerni, a Hungaroringen ez nekem sajnos még sosem sikerült, talán most összejön, megvan rá az esély! Elképesztő ez a pálya, technikás, és nagyon jó az egymás után következő kanyarok kombinációja, ha az egyikben hibázol, akkor szinte lehetetlen jó pozícióba kerülni a következő előtt. Különösen igaz ez a második szektorra.

Carlos Sainz (Ferrari) pályafutásában különleges szerepet tölt be a mogyoródi pálya.

– A gokartozásból jöttem, nekem a Hungaroring volt az egyik első helyszín, ahol úgy éreztem, közelebb kerültem az F1-hez. Ezen a pályán versenyezni mindig nagyszerű szórakozás volt, élveztem, hogy kicsit ugyan trükkös, de éppen ezért igazi kihívás az időmérő. 

Itt a versenyzés sem ment rosszul az elmúlt néhány évben – emlékezett vissza a spanyol pilóta.

Sergio Pérezt (Red Bull) a magyar szurkolók szeretete nyűgözte le.

Nem futottam különösebben nagyszerű versenyeket itt a múltban, a pályán nincs túl sok kellemes élményem. De a rajongók lenyűgözők, már a repülőtéren várnak minket, ott vannak a szállodánk előtt is, ami kellemes érzés. A versenyhétvége hangulatához az is sokat hozzátesz, hogy szinte mindig ez az utolsó futam a nyári szünet előtt, mindenki kiemelkedő eredménnyel szeretne nekivágni a szabadságnak. Nagyon remélem, hogy a vasárnapi verseny lesz a legjobb emlékem a Magyar Nagydíjról – bizakodott a mexikói.

Borítókép: George Russell a harmadik hungaroringi szabadedzés előtt (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.