Dzsudzsák Balázs volt a vezér, pontot szerzett a Debrecen Kisvárdán

A labdarúgó NB I 1. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén az előző idény ezüstérmese, a Kisvárda fogadta a kiesést megúszó Debrecent. A hazai csapat az első félidőben sok helyzetet elpuskázott, a másodikban viszont a vendégek uralták a meccset. A találkozó hajrája három gólt is hozott, a végeredmény 2-2 lett, és a DVSC Dzsudzsák Balázs vezérletével megérdemelten szerzett egy pontot.

2022. 07. 31. 17:46
Kisvárda-Debrecen Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joao Janiero kilenc hónap elteltével ellenfélként tért vissza Kisvárdára. A portugál edző novemberben bontotta fel a szerződését a klubbal, hogy Dunaszerdahelyen vállalhasson munkát, ahol aztán a bajnokság végén a vezetők elköszöntek tőle, ő pedig Debrecenben kötött ki. Korábbi csapata időközben ezüstérmet szerzett a bajnokságban, ezzel kiléphetett a nemzetközi porondra, és magabiztosan vette az első akadályt az Európa-konferencialigában.

 

 

Az új csapatánál pedig nagy változások történtek a nyáron. Új többségi tulajdonos érkezett Debrecenbe, jött sok új futballista is, és a Lokinál a tavalyihoz képest más célt is fogalmaztak meg a vezetők: nem szeretnének izgulni a kiesés miatt, stabilan a veszélyzónától távol szeretnék látni az együttest. A héten a DVSC legnevesebb játékosa, szolgát témával, aki a szurkolói ankéton kikottyantotta: ígéretet kapott arra, hogy októberben visszatérhet a válogatottba, és meglesz a 109 válogatottsága, amellyel egyedüli magyar csúcstartó lenne. Azt nem árulta el, hogy kitől kapta az ígéretet, ugyanakkor a versenynaptárt biztosan nem ellenőrizte, ugyanis októberben jelen állás szerint nem lesz meccse a válogatottnak.

 

 

Az első félidő kisvárdai fölénnyel telt el, és a hazai csapatnak adódtak nagyobb lehetőségek. A 17. percben Ötvös az ötösön ziccerben rúgott vérhólyagot a labdára, majd húsz perccel később Ötvös lekészítését Lucas bombázta a léc fölé 15 méterről. A köztes időben a Loki is próbálkozott, de nemigen tudott veszélyes lenni. A szünet után megérdemelt vezetéshez jutott a Kisvárda: az 50. percben a debreceni Saná a tizenhatoson belül Camajt találta el, majd látványosan lerántotta a szélsőt, a tizenegyest pedig Camaj higgadtan lőtte a bal alsó sarokba – 1-0.

Hat perccel később Szécsi egyenlíthetett volna, de négy méterről fölé fejelte Sós beadását. Nem sokkal később Sós Bence kecsegtető helyzetben elcsúszott, a 78. percben pedig Dzsudzsák 14 méteres bombáját hárította Hindrich kapus. Mindez jelezte, hogy a Kisvárda teljesen visszaállt őrizni az eredményt, a vendégek pedig sok energiát mozgósítottak az egyenlítés érdekében. A 85. percben a jól futballozó Dzsudzsáknak ez sikerült is: Bárány jobbról érkező beadását egyből lőtte kapura, Hindrich megint védett, de a kipattanó labdára a továbbfutó Dzsudzsák csapott le, és öt méterről az üres kapuba helyezte – 1-1.

 

Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter

Megérdemelt volt a debreceni egyenlítés, viszont a szerencse is kellett két perccel később a Kisvárda góljához: Hej csínyből, vaktában lőtte középre a labdát jobbról, a jó helyen álló Rafal Makowski beletette a fejét, ahonnan a labda szép ívben a tehetetlen Gróf fölött a hálóba hullott – 2-1. A megszolgált egy pontot mégis megszerezte a Loki: a 93. percben Szécsi jó ütemben szöktette Bárányt, aki kicsit jobbról, 14 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a bal kapufa tövéről vágódott a hálóba – 2-2.

A Kisvárda sok helyzetet kihagyott a szünetig, utána viszont a Debrecen uralta a meccset, így a döntetlen igazságosnak mondható.


NB I, 1. forduló
Bp. Honvéd–Zalaegerszeg 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 4084 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Meshack (47.)

Szombat

Kecskemét–Vasas 0-0, Széktói-stadion, 2527 néző, jv.: Erdős. Kiállítva: Sági (38.)

Újpest–Mezőkövesd 1-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Katona (35.), illetve Jurina (65.)

Vasárnap

Kisvárda–Debrecen 2-2 (0-0), Kisvárda, 2500 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Camaj (11.esből 50.), Makowski (87.), illetve Dzsudzsák (85.), Bárány (93.)

Paks–Mol Fehérvár 18.00 (M4 Sport+)

Ferencváros–Puskás Akadémia 20.30 (M4 Sport)

 

Borítókép: Nagy küzdelemben alakult ki a végeredmény (Fotó: Hjadú-Bihari Napló/Molnár Péter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.