Ötvenszeres francia válogatott sztár is érkezhet az Üllői útra

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntött a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulója beosztásáról, s ezzel lényegében eldőlt, hogy a Ferencváros milyen ellenfelekkel kerülhet szembe, ha eljut odáig.

Magyar Nemzet
2022. 07. 15. 21:05
PAOK v Olympiacos - Super League Greece Returns
Mathieu Valbuena #28 of FC Olympiacos Piraeus as seen in action during the PAOK v Olympiacos 0-1 for the Playoffs game of Super League in Greece after a three month long coronavirus freeze of the Greek championship on June 7, 2020 in Thessaloniki, Greece. Toumba Stadium, home of PAOK was empty, without fans as a protective measure against the spread of COVID-19 coronavirus pandemic and all the people inside have been examined and provided with masks and gloves. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi jelenleg a BL-selejtező második fordulójára készül, amelynek első mérkőzését szerdán hazai pályán játssza a Slovan Bratislava ellen. Az UEFA ugyanakkor már a harmadik fordulóval kapcsolatban is döntéseket hozott, s ebből kiderült, hogy az eddigi kiemelt FTC a következő körben már nem lesz az.

Erről és a versenyben lévő csapatok beosztásáról az UEFA az úgynevezett koefficiensek alapján döntött, ami egy pontrendszer a csapatok eredményessége alapján. A BL-selejtező harmadik fordulójában a bajnoki ágon érdekelt Fradi tehát nem lesz kiemelt, és a Slovan elleni sikere esetén a következő három párharc valamelyikének a győztesével találkozhat:

Dinamo Zagreb (horvát)–Skupi (északmacedón)
Maccabi Haifa (izraeli)–Olympiakosz (görög)
Qarabag (azeri)–FC Zürich (svájci)

Hogy közülük melyik lehet az ellenfél, az a hétfői sorsoláson dől majd el Nyonban. Az mindenesetre már most látszik, hogy a 47-szeres görög bajnok Olympiakosz lenne a legkeményebb ellenfél, amelynek piaci értéke több mint 122 millió euró – a Fradié ennek körülbelül a harmada.

Az Olympiakoszban ismert nevek is futballoznak, mint az Atlético Madridban évekig alapember, horvát válogatott Sime Vrsaljko vagy az AC Milant, a Dortmundot és az Arsenalt is megjárt Szokratisz Papasztatopulosz. A legnagyobb név azonban kétségkívül Mathieu Valbuena.

Az 52-szeres francia válogatott középpályás a 2014-es vb-n még Didier Deschamps csapatának egyik legjobbja volt, a rá következő évben azonban Valbuena válogatott karrierjét is megviselte a botrány, amelynek során kiderült, hogy a róla készült intim videókkal zsarolták őt, a közvetítő pedig volt.

Valbuena 2019 óta futballozik az Olympiakoszban, amelynek 37 évesen is fontos tagja. Hogy pályára lép-e majd az Üllői úton, az még soktényezős kérdés, az első ismeretlen az egyenletben a hétfői sorsoláson tisztul.

Borítókép: Mathieu Valbuena az Olympiakosz mezében (Fotó: NurPhoto/NurPhoto via AFP/Nicolas Economou)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.