Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szenzáció: topligát is megjárt szélső érkezhet az NB I-be

Horvát sajtóhírek szerint a Getafe korábbi labdarúgója, a kongói válogatott szélső, Merveil Ndockyt a magyar NB I-ben köthet ki. A 23 éves játékost a napokban mutathatják be a Puskás Akadémiánál.

Magyar Nemzet
2022. 07. 14. 10:02
Merveil Ndockyt 
NK Osijek v CSKA Sofia - UEFA Europa Conference League: Third Qualifying Round Second Leg
RIJEKA, CROATIA - AUGUST 12: Merveil Ndockyt of NK Osijek in action during the UEFA Europa Conference League Third Qualifying Round 2nd leg match between match between NK Osijek v CSKA Sofia at Gradski Vrt Stadium on August 12, 2021 in Osijek, Croatia. (Photo by Davor Javorovic/PIXSELL/MB Media/Getty Images) Fotó: Davor Javorovic/PIXSELL/MB Media/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horvát Sportske.jutarnji.hr honlap állítja, Merveil Ndockyt, az NK Osijek 23 éves szélsője közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia együtteséhez. A lap úgy értesült, hogy a kongói játékos iránt több magyar klub is érdeklődött, azonban a leginkább konkrét ajánlat Felcsútról érkezett – szúrta ki a Csakfoci.

Ndockyt hazájában, Kongóban kezdte a pályafutását, majd 2016 nyarán került az albán KF Tirana együtteséhez. Egy év múlva 400 ezer euróért megvásárolta a játékjogát a spanyol első osztályú Getafe csapata. 2018 februárjában Ndockyt bemutatkozott a La Ligában, végül hat bajnoki meccsen öltötte magára a Getafe mezét. 

A 21-szeres kongói válogatott szélső 2020 nyarán, 550 ezer euróért került Eszékre, ahol 2023 nyaráig van élő szerződése – olvasható a portálon. A szélső árát jelenleg 100 ezer euróra becsüli a Transfermarkt.

Borítókép: Merveil Ndockyt Felcsúton folytathatja a karrierjét (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.