A kilenc és fél gátas futások napja Münchenben

Szűcs Valdó bejutott a 110 méteres gátfutás elődöntőjébe a müncheni multisport Európa-bajnokságon, ugyanez nem sikerült Szeles Bálintnak és Eszes Dánielnek.

Magyar Nemzet
2022. 08. 16. 11:30
SZÛCS Valdó
Multisport Eb - Atlétika Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Valdó egyike lehetett volna azon kevés magyar atlétának, aki idén részt vesz a világ- és az Európa-bajnokságon is. A huszonhét éves sportoló azonban egy júniusi edzésen megsérült, így a eugene-i vb kimaradt neki, és az Eb előtti formája is kérdéses volt.

Szűcs tavaly, a tokiói olimpián ott volt a legjobb európai gátfutók között – összesítésben 13. helyen zárt –, az előzményeket figyelembe véve viszont bravúr lenne, ha a müncheni Európa-bajnokságon bejutna a döntőbe. Kedd délelőtt tett egy lépést a finálé felé: előfutamában 13,73 másodperces eredménnyel a továbbjutást érő negyedik helyen ért célba.

– Úgy éreztem, hogy vezetek, de az utolsó gát nagyon kibabrált velem, szerencsére kitartott az előnyöm. Úgy jöttem ki, hogy szeretném megnyerni a futamot, ez a kilenc és feledik gátig sikerült is. Tíz gát van, úgyhogy erre majd figyelek az elődöntőben – fogalmazott továbbjutása után az MTI-nek Szűcs. A szám elődöntőit és fináléját egyaránt szerda este rendezik Münchenben.

Két fiatalabb gátasunk is érdekelt volt a keddi előfutamokban, ám az egyaránt huszonhárom éves Szeles Bálint (13,97) és Eszes Dániel (14,25) kiesett. Különösen előbbi volt csalódott, Szeles úgy érezte, hogy az utolsó gáton elkövetett hiba a továbbjutásába került.

Szintén nem sikerült a továbbjutás Lesti Dianának, aki a távolugrás selejtezőjében 6,29 méteres ugrással a tizenhetedik helyen zárt.

Férfi 35 kilométeres gyaloglásban Venyercsán Bence 14. lett, Helebrandt Mátét kizárták.

Borítókép: Szűcs Valdó, mögötte a feldőlt gát (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.