Alcaraz varázslata, maga sem tudja, hogy csinálta

Carlos Alcaraz is megkezdte menetelését a US Openen, bár Sebastián Báez két szetten át megnehezítette a dolgát. Benoit Paire újabb furcsa teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Magyar Nemzet
2022. 08. 30. 21:23
Carlos Alcaraz US Open
Carlos Alcaraz US Open 2022 Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz minden idők legfiatalabb világelsője lehet a US Open végére. Ehhez legalább a döntőig el kell jutnia, miközben Danyiil Medvegyev és Casper Ruud is versenyben van még a kitüntetett pozícióért.

A tizenkilenc éves Alcaraz a férfi főtábla legfiatalabb játékosa, de már tavaly is nagyot villantott New Yorkban, akkor a negyeddöntőig jutott. Most ez már papírforma lenne.

Az első fordulóban azért megizzasztotta a szintén nagyon tehetséges, korábbi junior-világelső Sebastián Báez, az első két szettben lett volna esélye a huszonegy éves argentinnek, de végül mindkettőt a spanyol nyerte 7:5-re.

Volt, hogy Alcaraz láb közötti ütéssel hárított bréklabdát.

– Fogalmam sincs, hogy csináltam – ismerte el erről az ütésről Alcaraz honfitársának, a korábbi világbajnok Alex Corretjának a találkozó után.

Sajnos a meccs nem kapta meg a befejezést, amit megérdemelt, Báez görcsölni kezdett, és a harmadik szettben feladta a találkozót.

Ha már feladás: ez sokkal inkább jellemző a franciák flegma botrányhősére, Benoit Paire-re. A sorsolás nem volt kegyes hozzá, a hetedik kiemelt Cameron Norrie ellen be is kezdett egy 0:6-tal.

A második szettben odatette magát Paire, de tie breakben ezt is Norrie nyerte. A brit ezek után már nem engedett játékot a franciának, habár ez a megszokott szófordulat nem biztos, hogy alkalmazható erre az esetre. Paire motivációjáról sokat elárult, hogy az utolsó térfélcserénél már összepakolt, mielőtt visszatért volna a pályára.

Sima sikerrel kezdett a női világelső, Iga Swiatek, akire a második fordulóban már komolyabb teszt vár. Bár Sloane Stephens még a női mezőny mércéjével mérve is rendkívül rapszodikus játékos, személyében mégiscsak a 2017-es US Open-bajnok ellen folytatja szereplését Swiatek.

US Open, 1. forduló

Férfiak

Alcaraz (spanyol, 3.)–Báez (argentin) 7:5, 7:5, 2:0-nál Báez feladta
Norrie (brit, 7.)–Paire (francia) 6:0, 7:6, 6:0

Nők

Swiatek (lengyel, 1.)–Paolini (olasz) 6:3, 6:0
Szabalenka (fehérorosz, 6.)–Harrison (amerikai) 6:1, 6:3
Pegula (amerikai, 8.)–Golubic (svájci) 6:2, 6:2
Muguruza (spanyol, 9.)–Tauson (dán) 6:3, 7:6
Stephens (amerikai)–Minnen (belga) 1:6, 6:3, 6:3

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.