Alcarazt csak a királyi telefonhívás zökkentette ki

A tizennyolc éves Carlos Alcaraz Miamiban aratott sikerének köszönhetően nagy tehetségből immár a tenisz szupersztárja lett.

2022. 04. 04. 9:49
Carlos Alcaraz
Fotó: ATP/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz vasárnap szintet lépett. A miami ATP 1000-s versenyen aratott sikere után a tizennyolc éves spanyol immár nem a jövő, hanem a jelen bajnoka, akit mostantól minden versenyen az esélyesek közé kell sorolni.

Alcaraz élete első mesterversenydöntőjében ugyan kissé lassan kezdett, de elmondása szerint nem izgult a pályán. A győzelem utáni telefonhívás viszont meglepte.

Spanyolország királya, VI. Fülöp volt a vonal túloldalán.

– Elképesztő, hogy a spanyol király hívott, hogy gratuláljon, sokkal idegesebb voltam, mint a mérkőzés során. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a király hív majd telefonon – fogalmazott a megilletődött teniszező.

A pályán viszont nem tudják zavarba hozni a nagy nevek. Idén tizennyolc győzelem mellett mindössze két meccset veszített el, s Matteo Berrettininek azóta már visszavágott az Australian Openen, döntő szett tie breakben elszenvedett vereségért. Miamiban három top 10-es játékost – Sztefanosz Cicipaszt, Hubert Hurkaczot és Casper Ruudot – kellett legyőznie a trófea felé vezető úton, de ezt lassan már nem is jegyezzük meg az esetében, hiszen immár Alcaraz a tizenegyedik a rangsorban, mindössze huszonkilenc ponttal a tizedik Cameron Norrie mögött. A fiatal spanyol azonban ennél is többre vágyik.

Az az álmom, hogy világelső legyek, és keményen fogok dolgozni ezért.

Edzője, Juan Carlos Ferrero ismeri a csúcsra vezető utat, hiszen 2003-ban állt az ATP-rangsor élén – tanítványa abban az évben született. Ferrero nagyon nehéz napokat élt meg, hiszen elhunyt az édesapja, csak a döntőre utazott el Miamiba, mert nem akart lemaradni Alcaraz pályafutásának első igazán nagy pillanatáról.

– Juan Carlos nagyon fontos személy a számomra, szakmai és emberi értelemben is rengeteget segít nekem. Az élet minden fontos témájáról el tudunk beszélgetni, nemcsak az edzőm, hanem a barátom is – mondta negyvenkét éves mesteréről Alcaraz.

Medvegyev és Nadal is sérült

Hétfőn megkezdődött a salakszezon, amelynek csúcspontja a május 22-én rajtoló Roland Garros lesz. A borítás koronázott királya, viszont bordatörése miatt kihagyja a következő heteket, és így tesz sérvműtétje miatt a világranglista második helyezettje, Danyiil Medvegyev is, aki egyébként nem ápol túl jó barátságot a salakkal. Jövő héten, Monte-Carlóban viszont visszatér a mezőnybe Novak Djokovics, aki oltatlansága miatt eddig csak egyetlen tornán indult 2022-ben.

A szerb játékos a hétfőn kiadott ATP-rangsorban is az élen áll, Medvegyev, a harmadik helyre visszakapaszkodó Alexander Zverev és Nadal előtt. két helyet hátracsúszott, az 57. pozíciót foglalja el.

A nők között Iga Swiatek vette át a visszavonult Ashleigh Barty első helyét. Majdnem tíz év után ismét három magyar játékost jegyeznek a legjobb száz között: Bondár Anna a 73., Udvardy Panna a 84., Gálfi Dalma a 97. helyen áll.

Borítókép: Carlos Alcaraz (Fotó: ATP/Peter Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.