Balázs Attila már nem hiszi azt, hogy a kemény munka mindig kifizetődik

Szomorú hangvételű posztot hozott nyilvánosságra a közösségi felületén a férfiteniszezők világranglistáján korábban a 76. helyen álló Balázs Attila. A 33 éves játékos mindent megtett a felépülése érdekében, de az újratervezést az egészségi állapota akadályozza.

Magyar Nemzet
2022. 08. 09. 9:51
Balázs Attilának nem volt esélye a győzelemre Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs Attila legutóbb Wimbledonban hallatott magáról. A füves pályás Grand Slam-verseny első fordulójában a spanyol Roberto Bautista Agut ellen sima három játszmában, 6:1, 6:0, 6:3-ra kikapott. A hét elején szomorú hangvételű Facebook-posztot tett közzé a 33 éves teniszező; közölte, hogy a tervezett visszatérése nem úgy sikerült, hogy azt elképzelte, a vágyott szint eléréséhez egészségesnek kell lennie. Mivel továbbra sem javul a megfelelő ütemben a sérült lába, azért orvosi papírokkal alátámasztva kérelmezte az ATP-nél a védett ranglistahelye befagyasztását, és erre meg is kapta az engedélyt a férfi teniszezők szervezetétől. Tíz versenyre használhatja fel a jelenlegi 101. helyet 2024. február 5-ig bezárólag. S hogy mi lesz az után? Ez még odébb van.

Balázs Attila posztja:

 

Újratervezés
„A keményen elvégzett munka mindig kifizetődik!”
Halljuk ezt a mondatot több százszor karrierünk során. Hiszem azt, hogy kemény munka és áldozatok nélkül nincs eredmény, de hogy MINDIG kifizetődik azért azt elég nagy túlzásnak és becsapásnak tartom, de persze baromi jól hangzik…
Úgy érzem mindent megtettem azért, hogy sikerüljön a visszatérésem, mégsem jött össze.
Igaz voltak kisebb-nagyobb sikerek és pozitív jelek, de ahhoz a szinthez ahova én visszavágynék, nem volt elég a félig egészséges láb.
Orvosi papírokkal alátámasztva kérelmeztem a védett ranglistám befagyasztását az ATP-től, amit jóvá is hagytak, ezzel időt nyertem magamnak a gyógyulásra és meg tudom adni az esélyét annak, hogy jövőre talán nem beinjekciózott lábbal és fájdalomcsillapítókkal tele kell a pályára állnom.
10 versenyre használhatom még fel a 101. pozíciót, 2024. február 5-ig bezárólag.
Igyekszem aktívan tölteni majd a rám váró időszakot és természetesen teniszpálya közelében fogok maradni.

Borítókép: Balázs Attila nem teljesen egészséges (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.